Prof. Dr. Şener Dilek: “Akıl Ve Mantık Kaderi İnkar Edemez”

Prof. Dr. Şener Dilek: “Akıl Ve Mantık Kaderi İnkar Edemez”
Prof. Dr. Şener Dilek, 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın son gününde okuyucusuyla buluştu.Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın son gününde emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Şener Dil...

Prof. Dr. Şener Dilek, 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın son gününde okuyucusuyla buluştu.

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın son gününde emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Şener Dilek, “Niye Ben-Kaderle İlgili Sorular” söyleşisiyle kitapseverlerle bir araya geldi. Günümüzde kaderin yanlış anlaşıldığını aktaran Dilek, “Var olan her şey kaderi haber veriyor” dedi.

Uluslararası Fuar Merkezi Karamürsel Alp Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide Dr. Dilek, birçok insanın kader takıntısı olduğunu bunun sebebinin ailelerin çocuklarına yeteri kadar din eğitimi vermemesinden kaynaklandığını ifade etti. Herkesin şikayet ettiğini aktaran Dilek, “Nimetler şükür için verilmiş” dedi.

Prof. Dr. Şener Dilek sözlerine şöyle devam etti;

“Osmanlı padişahlarından hiçbiri arabaya binmedi yine Osmanlı padişahlarından hiç biri akıllı telefon kullanmadı. Bunu bilmemize rağmen en ufak olumsuzlukta şikayet ediyoruz ve niye ben diye soruyoruz. İnsan Allah’tan ücretini peşin alıyor. Kadere inanan insan, her şeyin Allah’tan geldiğine ve Allah’ın ilmine dahil olduğunu bilsin.”

“Nasıl ki güzel bir filmin senaryosu, iyi bir binanın projesi yapılan işlerin kaderi ise insanın ilim ve akıl sahibi olması insanın kaderidir. İnsan, Allah’ın en antika eseridir. Allah, insanları tercih noktasında imtihana tabi tutar. Herkes kendinde cüz-i bir iradenin olduğunu hisseder.”

“Kader manası ölçü-miktar, plan, projedir. Allah insanları malla, yoklukla, evladıyla imtihan ediyor. Her şey ezelden belli olsaydı Allah insanlar için peygamber göndermezdi. Allah hiç kimsenin emeğini zayi etmez.”

PROF. DR. ŞENER DİLEK, 7. KOCAELİ KİTAP FUARI’NIN SON GÜNÜNDE OKUYUCUSUYLA BULUŞTU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.