Prof. Kılıç Rektörlük için adaylığını açıkladı

Prof. Kılıç Rektörlük için adaylığını açıkladı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde 21 Ekimde yapılacak Rektörlük seçimi için Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç adaylığını açıkladı

1992 yılında kurulan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Rektörlük seçimi heyecanı yaşanıyor.

Mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’ın adaylık açıklaması yaptıktan sonra şu ana kadar resmi olarak Prof. Dr. Sami Özgül ve şimdi de Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç adaylığını ilan etti.

Basına elektronik posta ile adaylığını açıklayan Prof. Kılıç’ın açıklamasında şunlar yer aldı. “Değerli Öğretim Üyesi Meslektaşım, On beş yıldır üniversitemizde görev yapan bir arkadaşınız olarak üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde bir üniversite olmasını engelleyen eksikliklerin ve sorunların farkındayım. Akademik ve idari personelin potansiyel enerjisini harekete geçirerek, Kahramanmaraş halkıyla ve kurumlarıyla üniversitemiz arasında bir türlü kurulamamış olan gönül bağını kurarak, akademik kaliteyi yükseltmenin, daha üretken ve yenilikçi bir üniversiteye dönüşmenin hiç de zor olmadığını düşünüyorum.

Üniversitemizde bilimsel düşüncenin hakim olmasını ve kurumsal kimlik oluşturmayı hedefleyen, kaliteyi ön planda tutan, kimseyi ötekileştirmeyen, herkesin üniversite imkanlarından eşit bir şekilde yararlanmasını sağlayan bir yönetim anlayışı için rektörlüğe talibim.

Kahramanmaraş’ta huzurlu, kaliteli, özgür, proaktif, örnek gösterilen ve tercih edilen bir üniversiteyi hep birlikte gerçekleştirmek için desteklerinizi bekliyorum. En içten sevgi ve saygılarımla,

Özgeçmişim:

1960 yılında babamın görevi nedeniyle bulunduğumuz Gilindire-Mersin’de doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Kahramanmaraş’ta tamamladıktan sonra 1978 yılında girdiğim İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden 1984 yılında mezun oldum. Tıpta uzmanlık eğitimimi 1989 yılında Sağlık Bakanlığı Ankara Numune Hastanesinde tamamladım. 1989-1994 yılları arasında Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde KBB hastalıkları uzmanı olarak görev yaptım, bu süre içinde Erzincan Asker Hastanesinde askerlik görevimi tamamladım. 1994-1999 yılları arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştım. Harran Üniversitesinde bulunduğum sürenin büyük bir kısmında Tıp Fakültesi dekan yardımcısı ve Araştırma Uygulama Hastanesi başhekimi olarak görev yaptım. 1999 yılından beri üniversitemiz Tıp Fakültesi KBB Hastalıkları Anabilim Dalında görev yapıyorum. 2005 yılında doçentlik, 2011 yılında profesörlük unvanını aldım. Üniversitemizde yaklaşık 2 yıl süreyle başhekim yardımcılığı, 3,5 yıl süreyle Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yaptım. Seçilmiş üye olarak, daha önce 3 yıl süreyle Hastane Yönetim Kurulu üyeliği yaptım, Üniversite Yönetim Kurulu üyeliğim ise devam etmektedir.

İstanbul KBB Derneğinin faaliyeti olarak İstanbul’da, Yakın Avrasya-Afrika KBB Derneğinin faaliyeti olarak Bakü’de ses ve konuşma bozuklukları konusunda KBB uzmanlarına yönelik kurslar verdim. Tıp Fakültesi Hastanesi KBB Hastalıkları Kliniğini Türkiye’nin her tarafından hasta sevk edilen bir bölüm haline getirdim.

Mesleki olarak ses ve konuşma bozuklarıyla ilgilenmem yanında “Tıbbiyeden her şey çıkar, ara sıra da doktor çıkar” sözünü doğrularcasına fonetik, dil ve edebiyatla ilgileniyorum. Türk dili konusunda yurtiçi, yurtdışı toplantılarda bildiriler sunuyorum, makaleler yayınlıyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım.

Hedeflerim:

1.Üniversitemizi itibarlı bir ilim yuvası haline getirmek için özgür bir ortamda bilgi ve teknoloji üretmek, üretenleri takdir etmek ve desteklemek.

2.“Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”mizi yükseltebilmek amacıyla bilimsel yayın, atıf, Ar-Ge projeleri ve patent sayısı gibi bilimsel faaliyetleri artırmak için akademik personeli teşvik etmek. 

3.TÜBİTAK, AB gibi ulusal ve uluslararası proje sayısını artırmak için isteyen tüm akademik personele her aşamada destek verecek profesyonel bir ekip kurmak.

4.Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığını artıracak akreditasyon süreçlerini başlatmak, tamamlamak ve devam ettirmek.

5.Akademik personele bilimsel toplantılara katılım için BAP bütçesinden maddi destek vermek.

6.Akademik çalışmalarını daha rahat yapabilmeleri için her öğretim üyesine bir oda verilmesini sağlamak, bunun için ihtiyaç duyulan birimlerde ayrı binalar inşa etmek.

7.Üniversitemiz kampüslerini 24 saat açık tutmak, öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin mesai dışında kafeterya, kütüphane gibi birimleri rahatça kullanabilmelerini sağlamak.

8.Üniversitemizin çevre (hatta tüm) üniversitelere öncülük edebileceği çeşitli alanlarda araştırma ve uygulamaya yönelik mükemmeliyet merkezleri kurmak.

9.Şehrimizdeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak ihtiyaç duyulan alanlarda akademik personelimizin araştırma yapmalarını teşvik etmek.

10.Avşar Kampüsünde konukevi ve sosyal yaşam mekanları oluşturmak.

11.Üniversite Hastanesine muayene ve tedavi için başvuran öğretim üyelerimizin zaman kayıplarını azaltmak için sekretarya oluşturmak.

12.Binası olmayıp başka binalarda sığıntı gibi faaliyet gösteren birimlerin en kısa zamanda kendi binalarına kavuşmaları için devlet kurumları, siyasi çevreler ve hayırseverlerle görüşerek kaynak sağlamaya çalışmak.

13.Mevcut öğrenci otomasyon programını pek çok üniversitede kullanıldığı şekilde profesyonel, esnek bir programla değiştirmek, bu şekilde öğretim üyelerimiz üzerindeki yükü azaltmak.

14.Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığını artırabilmek için kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere ağırlık vermek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.