Prof. Kütükçü, Mhp Aday Adaylığını Açıkladı

Prof. Kütükçü, Mhp Aday Adaylığını Açıkladı
Kahramanmaraşlı Uluslararası Hukuk Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü; MHP'nin Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı olduğunu açıklarken; MHP'de siyasetin ana unsurunun ülkücüler olduğunu bildirdi.

 Kahramanmaraşlı Uluslararası Hukuk Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü; MHP'nin Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı olduğunu açıklarken; MHP'de siyasetin ana unsurunun ülkücüler olduğunu bildirdi.

 MHP İl Binası'nda eşinin katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen Kütükçü, önce kendini tanıttı. MHP'den milletvekili aday adayı olmak için Gaziantep Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığından istifa ettiğini açıklayan Kütükçü; "Gençliğimden beri içinde bulunduğum ülkücü hareketi temsil yetkisini haiz olan MHP'den aday adayı olmak benim için bir gururdur, bir onurdur" dedi.

 Kahramanmaraş’ı her yönü ile tanıdığını kaydederek, milletin teveccühü ile iktidara geleceklerini ve milletin yaşadığı sıkıntıları da çözmek için mücadele edeceklerini söyleyen Kütükçü; "Çıkan yasalar tamamen iktidarın kendini korumaya ve kendi gücünü ve yandaşlarının gücünü artırmaya yöneliktir. Halkın sesine kulak vermiyorlar. Her gün algı yöntemi ile suni gündemler oluşturup, ülkenin gerçek gündemini geçiştiriyorlar" diye konuştu. Aday adaylığı açıklamasında MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner ile partililer de hazır bulundu.

dscf3051.jpg

 PROF. KÜTÜKÇÜ’NÜN BASIN AÇIKLAMASI

 “Esirgeyen, bağışlayan Allah'ın adıyla. Basınımızın çok kıymetli mensupları ve Değerli dava arkadaşlarım, Asenalar, bozkurtlar,

 Sözlerime selamların en güzeli Allah'ın selamı ile başlıyorum. Öncelikle bu toplantıda benimle beraber olan sizlere çok teşekkür ediyorum.

 Değerli basın mensupları kısaca kendimi tanıtmak istiyorum.

 Ben, Mehmet Akif Kütükçü. Kahramanmaraş merkez Şekerli mahallesinde 1968 yılında doğdum. İlkokulu İstiklal ilkokulunda. ortaokul ve liseyi ise Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinde okudum. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 1986 yılında başladığım üniversite eğitimimi 1990 yılında tamamladım. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde asistan, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Yardımcı Doçent, tekrar Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Doçent, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Profesör olarak görev yaptım. En son Gaziantep Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı iken 2015 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekilliği aday adaylığı için görevimden istifa ettim, huzurunuzdayım. Gençliğimden beri içinde bulunduğum Ülkücü hareketi temsil yetkisini haiz olan Milliyetçi Hareket Partisinden aday adayı olmak benim için bir gururdur, bir onurdur. Üniversitede öğrenci iken Ülkücü hareketin içerisinde Fakültede, Ankara Ülkü ocaklarında ve Ülkü Ocakları Genel Merkezinde görev yaptım. Ülkü Ocakları Genel Merkezinde rahmetli Metin Tokdemir'in Genel Başkanlığında Genel Merkez Muhasipliği ve Marmara Bölge Sorumluluğu görevlerini yaptım.

dscf3020.jpg

 “GELİN BU DURUMA HEP BİRLİKTE DUR DİYELİM”

 İnsanı kahraman, iklimi bir günde 4 mevsimi yaşatan, toprağı verimli, suyu tertemiz, tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bu özel şehir içinde doğup büyüdüm. Bu şehri her yönü ile tanıyor, yaşanan sıkıntıları ve beklentileri biliyorum. Yıllardır iktidar partisinden aday olup seçilen vekillerimiz de bunları söylediler ve çözemediler. İnşaAllah Aziz Türk Milletinin teveccühü ile iktidara geleceğiz ve vatanımızın ve şehrimizin yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için mücadele edeceğiz. Öncelikle iktidar milletvekilleri bütün sorunları bildikleri halde güçleri ve iktidarlarını çözüm odaklı kulanmadılar. Gelin bu duruma hep birlikte dur diyelim. Bu memleketi kanları ile sulayan atamıza, dedemize rahmet okuyarak, kolay kurtarmadığımız bu şehrin ve bu vatanın bu kadar ucuz olmadığını gösterelim. İktidar zaten bu hizmetleri yapmak zorunda hem de bakın iktidarda olmadığı yerlere neler yapıyor, ya da oyunu garanti görmedği yerlerdeki hizmetlere bakın, İzmir, İstanbul, Ankara, Adana ve en yakınımızdaki Gaziantep… 6 iktidar milletvekilini çıkaran yani %80’in üzerinde destek veren kahraman şehrim hakkını aldı mı? Bu konuları sizleri sıkmamak adına burada detaylandırmayacağım. Ancak konuların önemine binaen ilerleyen günlerde etraflıca paylaşacağız. Halbuki doğu ve güneydoğudaki yatırımlar bile buradan daha etkili ve sorun çözümüne yönelik hızla gerçekleştiriliyor. Çıkan yasalar tamamen iktidarın kendini korumaya ve kendi gücünü ve yandaşlarının gücünü artırmaya yönelik. Halkın sesine kulak vermiyor. Her gün algı yönetimi ile suni gündemler oluşturup bir gün Osmanlıca, bir gün İstanbul tüp geçidi bir gün sarayda temsili kabuller ve kıyafet baloları ile gerçek ülke gündemini geçiştiriyorlar. Komşular ile sıfır sorun prensibi ile dışişleri bakanlığı yapan zat başbakan olduğunda bir tane bile iyi ilişki yaşadığımız komşumuz kalmamış durumda. Derin stratejiler ve kurgulanan traji-komik operasyonlar yüzünden hem Irak hem Suriye karıştırılmış. Oradaki yüz binlerce masum insanın kanına giren zalimlere çanak tutacak uygulama ve operasyonlara destek veren hükümet vebal altına girmiştir. Mısır ve Suriye, yaşanan karışıklıklarda bizi sorumlu görmekte. Musul'da konsolosluk baskını, Süleyman Şah hadisesi ve daha birçok olay hükümetin dış politikadaki acziyetini, basiretsizliğini göstermektedir.

 “İLK HEDEFİM BAKIN NE OLACAK”

 1 milyonun üzerindeki nüfusu ve ülke ekonomisine ve ihracata yaptığı katkı ile ülkemizin önemli şehirlerinden olan Kahramanmaraşımız için işsizlik sorununun olmadığı nadir illerden biridir derler. Hatta iktidar milletvekillerimiz bununla övünürler, ancak bilmezler ki daha yeni 965 liraya ulaşan asgari ücretle geçinmek kahraman şehrimde bile hiç kolay değildir. O yüzden nasip olursa mecliste ilk hedefim asgari ücretten alınan gelir vergisinin kaldırılmasını sağlamak için kanun teklifi vermek olacaktır. Devletin herşeye gücü yeterken, herkese teşvikler, hibeler verirken, devletin imkanları AKP'nin ve kaçaksaray'ın yandaşlarına peşkeş çekilirken asgari ücretli olan ve helal alın teri ile evinin rızkını kazanmaya çalışan ekonominin ve sanayinin bu isimsiz kahramanlarının aldığı kuş kadar maaştan kesilen gelir vergisinin kaldırılması için elimden geleni yapacağım. Artık Kahramanmaraş asgari ücret cenneti değil insanca yaşama standartlarına erişmiş bir şehir olacak. İnsanı mert, talihi namert olan bu şehrin makus talihini yenmek için sizlerden dua Rabbimden düstur bekliyorum.

 “SENEM AYŞE’NİN TORUNLARI AYNI MÜCADELEYİ VERECEK”

 Ben Milliyetçi Hareket Partisi'nde siyasetin ana unsurunun Ülküdaşlarım olduğunu düşünenlerdenim. İçinde ülküdaşlarımın olmadığı bir siyasete inanmıyorum. Ben dava arkadaşlarımın sesine ve içtenliğine inanıyorum. Ülküdaşlarımın gücüyle herkesin eşit, özgür ve mutlu olacağı hakça bir düzen kurabileceğimizi biliyorum. Sözün gücüne ve değerine inanıyor, bu nedenle her sözü can kulağı ile dinliyor ve her sözün ortak geleceğimize katkı yapacağını biliyorum. Ve sevgili arkadaşlar ben bu sözleri büyük bir içtenlik ve samimiyetle söylüyorum. Çünkü ben siyasetin öncelikle samimiyet olduğunu düşünüyorum. Ben siyasette kadının gücüne inanıyorum. Bu seçimde esas yükün, esas sorumluluğun Asenalarımızın omuzunda olduğunu ve kendilerinin de bu bilince ve güce sahip olduğunu görüyorum. Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda büyük mücadeleler vermiş Senem Ayşe’nin torunlarının da aynı mücadeleyi verecek azim ve kararlılıkta olduğunu biliyorum.

 “BIÇAĞIN KEMİĞE DAYANDIĞI NOKTADAYIZ”

 Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır. Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, gerideki cephenin suskunluğudur. Yaşananlar şunu gösteriyor, artık bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız. Gerideki cephenin sesi olmaya ve halkımıza hakikati göstermeye mecburuz. Kutsal bir görev olarak addettiğim adalet, hak ve hukuk adamı yetiştirdiğim üniversitedeki Dekanlık ve Profesörlük görevimden bilim adamlığı kimliğimden çok daha kutsal ve önemli gördüğüm adalet, hak ve hukukun yasalaştırıldığı Türkiye Büyük Milllet Meclisine, bu aziz milleti yeniden hak ettiği yere bu büyük vatanı hak ettiği değere taşıyacak milletvekilliğine aday adayı olmaya karar verdim. Onurla, gururla MHP Kahramanmaraş milletvekili aday adayı olarak huzurunuzdayım. Başbuğumuzun vasiyeti kabul ettiğimiz, “Türk milletini çağlar üzerinden sıçratarak muasır milletler seviyesine çıkarmak gayesi ile çıktığımız bu kutlu yolda dualarınıza talibim. Bu can ve bu ten, bu yolda feda olsun.” Türklük gurur ve şuuru, İslam imanı, ahlak ve faziletini ilke edinmiş, vatan, millet derdinde, vatanını milletini canından aziz tutan insanların buluştuğu MHP, ülkenin bölünmez bütünlüğünün teminatı olan bir partidir. Akademisyen kimliğimle, birikim ve tecrübemle ve sizlerin desteği ile milletimize çok değerli hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Bizler sebeplere müracaat ederiz. Neticeyi Cenab-ı Mevlam yaratır. Çıktığımız bu yolda gösterilmesi gereken çabayı, azami ölçüde gösteririz. Rabbim bu yolda bizleri utandırmasın. Bu millet kalabalık görünenleri her zaman yenmeyi bilmiş bir millettir. Tarihten bir örnek verecek olursak Malazgirt savaşı başlamadan önce, gözcüsü, büyük hakanın huzuruna gelir. Kan ter içindedir, heyecanlıdır. Alparslan'ın ordusu yaklaşık 10 bin kişidir. Der ki gözcü “100 bin kişilik düşman ordusu bize çok yaklaştı. Alparslan gayet sakin, “biz de onlara çok yaklaştık” der. Sonuç ise malum… Rabbimizin izni ve ülkemin insanlarının sağduyulu tercihleri ile kazanacağımıza yürekten inanıyorum.

 “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Sözlerimi Genel Başkanım Devlet Bahçeli'nin şu sözleriyle bitirmek istiyorum. Biz, Dünyanın en gözde ve en zorlu coğrafyasında yaşayan ve bundan böyle de yaşamak zorunda olan bir milletiz. Bu nedenle, ne tarihimizi, ne coğrafyamızı ne de kimliğimizi değiştirme imkânına sahibiz. Ama hep birlikte bu gerçeklerle daha güzel bir gelecek inşa edebiliriz. Milliyetçi Hareket olarak biz bunun için varız, bunun için de var olmaya devam edeceğiz.Ne Mutlu Türküm Diyene..”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.