Prof.Dr. Özgül: “Adaletli, Tarafsız Ve Özgürlükçü Bir Rektör Olacağım”

Prof.Dr. Özgül: “Adaletli, Tarafsız Ve Özgürlükçü Bir Rektör Olacağım”
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) rektörlük seçimleri için adaylığını açıklayan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sami Özgül, rektör seçildiği takdirde nasıl bir yönetim anlayışı içinde olacağını anlattı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) rektörlük seçimleri için adaylığını açıklayan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sami Özgül, rektör seçildiği takdirde nasıl bir yönetim anlayışı içinde olacağını anlattı. Özgül,  seçildiği takdirde sergileyeceği yönetim felsefesinin ana hatlarını “Adaletli, tarafsız ve özgürlükçü” olarak tanımladı. 

  Türkiye’nin birçok üniversite ve hastanesinde hekimlikten başhekimliğe, öğretim üyeliğinden ana bilim dalı başkanlığına kadar görevler üstlenen, parlak kariyeri; birçok gelişmiş ülkede eğitim ve araştırma çalışmalarıyla dolu olan Prof.Dr. Sami Özgül, “Şimdi memleketim Kahramanmaraş’a hizmet etmek istiyorum” dedi.

  Rektör seçildiği takdirde, KSÜ’de nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceğini anlatan Özgül, “Kurumsallaşmayı hedef edinme,  şeffaflık,  sürekli yenilikçi olma ve değişimi ön plana çıkartma, farklılıkları kucaklayabilme,  adalet ve liyakati esas alma, tarafsız olma, akademik özgürlükleri her şeyden üstün tutma konularında taviz vermeyeceğim” diye konuştu.

  KSÜ Rektör adayı Özgül, bugün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin içinde bulunduğu durumun “Durağanlık”la açıklanabileceğini belirtti. Hedefinin,  üniversitede akademik huzurun sağlanması,  kadroların zamanında temini ile öğretim üyelerin önündeki engellerin kaldırarak rahat ve onurlu çalışma ortamlarının sağlanması olduğunu kaydeden Prof.Dr.Sami Özgül, şöyle konuştu:

  “Özellikle geniş akademik danışma kurulları oluşturarak tüm öğretim üyelerinin konsensüsü ile ciddi adımlar atarak herkesin katılımı sağlamak için çaba göstereceğim. Gelecek nesilleri iyi bir akademik miras bırakmak istiyorum. Ülkemizdeki üniversiteler, ulusal ve uluslararası düzeyde çevresindeki değişiklikleri algılayıp, kendi iç dinamikleriyle gerekli yapısal dönüşümleri yeterince gerçekleştirememektedir. Yükseköğretimde ortaya çıkan yük sek rekabet ortamında zamanla sıradanlaşan geride kalan bir üniversite olmak istemiyoruz. Gelecek nesillere iyi bir akademik ve toplumsal miras bırakmak istiyorsak bilimsel ve teknolojik ilerlemeyi takip etmemiz, üniversitemize getirmemiz lazımdır.  Üniversitemizin dünya standartlarında bir marka olması için tecrübem ve bilgi birikimi ışığında tüm akademik personelle ve hemşehrilerimizin de desteği ile büyük projelere imza atacağız.”

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum