Psikolog Mehmet Nuri Turunç:

Psikolog Mehmet Nuri Turunç:
Yönetmelik gereği ticari araç şoförlerinde SRC ve Psikoteknik belgelerinin bulunması gerektiğini belirten Psikolog Mehmet Nuri Turunç, Sakarya’da bu konuda denetim yapılmadığının altını çizerek, “SRC ve Psikoteknik belgeli sürücülerin artması trafik kazal

- Yönetmelik gereği ticari araç şoförlerinde SRC ve Psikoteknik belgelerinin bulunması gerektiğini belirten Psikolog Mehmet Nuri Turunç, Sakarya’da bu konuda denetim yapılmadığının altını çizerek, “SRC ve Psikoteknik belgeli sürücülerin artması trafik kazalarının azalmasına sebep olacaktır” dedi.

SRC ve Psikoteknik belgelerinin Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmeliğinin 36. Maddesinde şoförlerde aranacak özellikler içerisinde olduğunu belirten Psikolog Mehmet Nuri Turunç, “Kanun gereği trafik polisi ve belediye zabıtasının denetim yapma yetkisi var ama yapılan herhangi bir uygulama yok. Psikoteknik belgesi eğitimlerinde bir insanın refleksleri belli bir ölçünün dahilinde ise psikoteknik belgeyi alabilir. Refleksleri ve koordinasyonu zayıf ise görüş açısı dar ise bu belgeyi alamaz. Belgeyi alamayan biri de trafiğe çıkamaz demektir. Böyle bir belgeyi biri almıyorsa ve trafiğe de çıkıyorsa tabi ki kazalar olacaktır. O yüzden bu yasaların kesinlikle uygulanması lazım. Avrupa’da bu yasaların uygulandığı yerlerde trafik kazalarında çok ciddi düşüşlerin olduğu gözlenmiştir” diye konuştu.

Konuyla alakalı olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını belirten Hüseyin Kaya ise, “Biz bu konuyla alakalı olarak elimizdeki kanun ve yönetmeliklerle başvurumuzu yaptık. Bugün yarın belki bayramdan sonra zabıta durdurup soracak. Bizim derdimiz kimsenin ceza yemesi değil, biz artık ticari araç sürücülerinin böyle bir uygulamadan haberi olmasını, zamanında bu belgeleri almalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

PSİKOLOG MEHMET NURİ TURUNÇ:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.