Ptt’nin 174. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

Ptt’nin 174. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri
Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) 174. kuruluş yıldönümü etkinlikleri yurt genelinde olduğu gibi Kilis'te de kutlandı.

- Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) 174. kuruluş yıldönümü etkinlikleri yurt genelinde olduğu gibi Kilis'te de kutlandı.

PTT’nin 174. kuruluşunun yıldönümü etkinliklerine; PTT Başmüdürü Mustafa Açıkel, PTT çalışanları ve vatandaşlar katıldı. PTT Kilis Başmüdürlüğü, kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün işlem yaptıran 174’üncü müşteriye hediye verdi.

PTT Başmüdürü Mustafa Açıkel, iki asra yakın geçen süre zarfında çeşitli merhaleler geçirerek bugünlere taşıyanlara şükran ve minnet borçlu olduklarını belirterek, “1995 yılına kadar Posta Telefon Telgraf Teşkilatı, hizmet amaçlı Kamu İktisadi Devlet Teşekkülü konumunu muhafaza etmiş, 1995 Haziran’da Posta Telefon Teşkilatı olarak ikiye ayrılmış, Posta Telgraf Teşkilatı olarak hizmetlerine devam etmiştir. Ayrılışın ilk yıllarında yatırımların büyük bir kısmının telefon hizmetlerine yapılmış olması, teşkilatımıza kısa bir dönem de olsa atalet dönemi yaşatmış, ama kendini kısa bir zamanda toparlayarak hizmet ağını yaygınlaştırıp noksanlıklarını hızla gidererek, ilk etapta havale işlemleri ile başlayan otomasyon ağı bütün merkez, şube ve acentelerinizi kapsayacak şekilde hızla yaygınlaştırılmıştır. Daha sonra da bütün kayıtlı posta gönderileri bilgisayar ortamında kabul sevk ve teslimine kadar geçen sürenin istenildiği takdirde internet ortamından takip edebilme imkanına kavuşmuştur” diye konuştu.

Posta, banka ve kurye-kargo lojistik hizmetlerini bünyesinde toplayan kurumun 2004 yılında PTT Bank olarak bankacılık hizmetlerine talip olduğunu anlatan Açıkel, şunları söyledi:

“Bu hizmet türümüzü de zirveye taşıyarak bütün bankaların kredi kartları tahsilatları, konut, taşıt ve ihtiyaç kredileri vermeye kadar hizmet yelpazesini genişleten PTT Bank şimdi de kendine ait kredi kartlarını müşterisi ile buluşturmaya, PTT kredi kartlarıyla alışveriş yapma imkanına kavuşturmuştur.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.