Putin’den Abd’ye Fıfa Suçlaması: "Yetki Sınırlarının Dışına Çıkıyor"

Putin’den Abd’ye Fıfa Suçlaması: Yetki Sınırlarının Dışına Çıkıyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsviçre’de üst düzey FIFA yetkililerine düzenlenen operasyonu eleştirerek, ABD’yi yetki sınırlarının dışarısına çıkmakla suçladı.Rusya Devlet Başkanı Putin, İsviçr...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsviçre’de üst düzey FIFA yetkililerine düzenlenen operasyonu eleştirerek, ABD’yi yetki sınırlarının dışarısına çıkmakla suçladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsviçre’nin Zürih kentindeki bir otelde kalan üst düzey FIFA yetkililerine yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle dün düzenlenen operasyonu sert bir dille eleştirdi. Operasyonu “ABD’nin yetki sınırlarını diğer ülkelere taşırma çabası” olarak nitelendiren Putin, tutuklamaların FIFA Başkanı Sepp Blatter’in yeniden seçilmesini engellemeye yönelik “açık bir teşebbüs” olduğunu ileri sürdü. Putin, Rusya’nın Blatter’i desteklediğini ifade etti.

Tutuklamaların, ABD tarafının talebiyle gerçekleştirilmesini garip bulduğunu dile getiren Rus lider, “Yolsuzlukla suçlanıyorlar. Kim bunlar? Uluslararası yetkililer. Sanırım birileri kuralları ihlal etmiş, bilemiyorum. Ancak bunun ABD’yi ilgilendiren bir kısmı yok. Bu yetkililer ABD vatandaşı değil. Eğer bir şey olduysa da ABD’de olmadı ve onları ilgilendirmiyor” diye konuştu.

Yurtdışında saklanarak ABD’de yargılanmaktan kaçınan eski istihbarat çalışanı Edward Snowden ile WikiLeaks kurucusu Julian Assange’a atıfta bulunan Putin, Washington’ın FIFA yetkililerinin iadesini istemesi hakkını sorguladı.

Putin, “Amerikalı ortaklarımız ne yazık ki bu tarz yöntemleri kendi bencil hedefleri için kullanıyorlar ve insanlara yasadışı bir şekilde eziyet ediyorlar. FIFA konusunda da bu durumu göz ardı etmiyorum, yapılan şey tamamıyla aynı” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.