Radyatörde 3 milyon 200 bin TL’lik kokain

Radyatörde 3 milyon 200 bin TL’lik kokain
İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, bir araçta yapılan aramada, aracın ön tamponu ile radyatörü arasına özel...

İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, bir araçta yapılan aramada, aracın ön tamponu ile radyatörü arasına özel olarak yapılmış gizli bölmede piyasa değeri 3 milyon 212 bin 400 TL olan 16 kilogram kokain ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, riskli olarak değerlendirdikleri bir aracın gümrük kapılarından gerçekleştirdiği giriş ve çıkışlarını takip altına aldı. Makedonya uyruklu N.K.'nın sürücülüğünü yaptığı tespit edilen otomobili ve izlediği güzergahları sistem üzerinden kontrol eden ekipler, önceki gün Türkiye'ye son kez giriş yapan aracı X-ray taramasına yönlendirdi. Operatörler aracın ön tampon bölümünde farklı yoğunluk tespit ederek, aracın aranması için çalışma başlattı. Arama hangarına alınan otomobili dedektör köpeği Jack aradı. Köpeğin motor bloğunun bulunduğu bölmeye yoğun tepki vermesi üzerine muhafaza ekipleri tarafından detaylı arama başlatıldı. Yapılan aramada, aracın ön tamponu ile radyatörü arasına özel olarak yapılmış gizli bölmede zula edilen 18 paket uyuşturucu ele geçirildi. Uyuşturucu kaçakçısının gizlenen uyuşturucunun motorun sıcağından etkilenmemesi için zulanın içine su doldurduğu görüldü.

Test kiti ile yapılan ilk analizde paketlerin içerisindeki uyuşturucunun kokain olduğu anlaşılırken, 16 kilogram olduğu tespit edilen uyuşturucunun piyasa değerinin ise 3 milyon 212 bin 400 TL civarında olduğu belirtildi. İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulan sürücü N.K., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafında tutuklanarak gümrük muhafaza memurları tarafından Edirne Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.