Ramazan Günü İki Aile Sokakta Kaldı

Ramazan Günü İki Aile Sokakta Kaldı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde kiralık oturdukları evden icra yoluyla çıkartılan iki aile, Ramazan günü 3 çocuklarıyla sokakta kaldı.Tepe mahallesi 51. sokakta aynı dairede oturan Ağrılı Boyacı Bülent...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kiralık oturdukları evden icra yoluyla çıkartılan iki aile, Ramazan günü 3 çocuklarıyla sokakta kaldı.

Tepe mahallesi 51. sokakta aynı dairede oturan Ağrılı Boyacı Bülent Taşdemir (36)ile Afyonlu Şoför Adil Çatak,(34) sabah saatlerinde kapılarında icra memuru ile polisi görünce şok oldu. İddiaya göre, iki kardeşin hissedar olduğu müstakil evi diğer kardeş satın aldı ve kiracılara çıkmaları için 6 ay süre tanıdı. Ancak maddi durumları iyi olmayan Taşdemir ve Çatak ailesi bu süre zarfında bütçelerine uygun bir ev bulamadılar.Bunun üzerine ev sahibi mahkeme kararıyla evin boşaltılmasını istedi.Sabah saatlerinde polisle eve gelen icra memurları eşyaları bahçeye çıkartarak evi tahliye etti.Sokakta kalan iki aileye de evin bahçesindeki eşyaları almaları için 48 saat süre tanındı. Perişan bir halde sokakta kalan Taşdemir ailesinin, 10 yaşındaki Cansu ve 4 yaşındaki kızları Funda geceyi karşı komşularındaki geçirirken, Çatak ailesi ise 9 yaşındaki oğulları Mehmet Can ile birlikte otoparkta geceledi.

Boyacılık yaparak ailesini geçindirmeye çalışan Bülent Taşdemir, evin 5 yıllık kirasını ödemesine rağmen mahkeme kararıyla dışarı atıldığını iddia etti. Marmaris’te ev kiralarının çok pahalı olduğunu dile getiren Taşdemir, Kaymakamlık ve Belediyeden de yeterli destek alamadığını savunarak yetkililerden yardım beklediğini kaydetti.

Anne Canan Taşdemir’de ,kurumların kapısını çalmalarına rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini öne sürerek, “Devlet Suriyeliler için her türlü imkanı sağlıyor ama kendi vatandaşına gelince kısıtlı imkanlar sunuyor. Oy zamanı geldiği zaman bizlerin kapısı çalınıyor ama dara düştüğümüzde kimse yanımızda yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

Taşdemir ailesiyle birlikte aynı dairede yaşayan Derya Çatak ise,yetkililerden tek isteğinin bir eve yerleştirilmesi olduğunu belirtti.

Yaşadıkları evden dışarı atılan iki aile şimdi perişan halde kendilerine yardım elinin uzanmasını bekliyor.

MARMARİS'TE RAMAZAN GÜNÜ İKİ AİLE SOKAKTA KALDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.