Rehber Öğretmenlere Psikososyal Uygulayıcı Eğitimi

Rehber Öğretmenlere Psikososyal Uygulayıcı Eğitimi
Antalya’nın Manavgat ilçesinde Rehber öğretmenlere ‘Psikososyal Uygulayıcı Eğitimi’ veriliyor. Manavgat, Akseki ve İbradı ilçelerinden 21 rehber öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim 4 gün s...

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Rehber öğretmenlere ‘Psikososyal Uygulayıcı Eğitimi’ veriliyor. Manavgat, Akseki ve İbradı ilçelerinden 21 rehber öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim 4 gün sürecek.

Manavgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Koordine edilen Psikososyal Müdahale Hizmetleri Kapsamında uygulanan ‘Psikososyal Uygulayıcı Eğitimi’ Manavgat, Akseki ve İbradı ilçelerinden 21 rehber öğretmenin katılımıyla Manavgat’ta gerçekleştiriliyor.

Muratpaşa Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Nuri Kurtuluş’un öğretim görevlisi olarak katıldığı eğitim 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı-Unicef işbirliğiyle hazırlanan bir eğitim programı olduğu bildirildi.

Nuri Kurtuluş, “Psikoeğitim Uygulayıcı Eğitimi öğrencilerin, anne-babaların, öğretmenlerin aniden ortaya çıkan travmatik yaşantılar sonucu ortaya çıkan travma sonrası stres tepkilerini tanımlayan ve bu tepkilerle nasıl başa çıkılacağını öğreten bir eğitim programıdır. Bu eğitimden sonra rehber öğretmenler, deprem, sel, yangın, bir yakının kaybı, trafik kazası, anne babanın ayrılması gibi zorlu yaşam olayları karşısında öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere gerekli psikolojik yardımın sunulması konusunda donanımlı hale gelecekler” dedi.

MANAVGAT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KOORDİNASYONUNDA PSİKOEĞİTİM UYGULAYICI EĞİTİMİ BAŞLATILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.