"REİS BEY" OYUNU KAHRAMANMARAŞ'TA SAHNELENECEK

"REİS BEY" OYUNU KAHRAMANMARAŞ'TA SAHNELENECEK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Reis Bey" adlı oyunu Kahramanmaraş'ta sahneleyecek.

Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 34. yılında sahneye konulan oyun, 24 Mayıs'ta saat 20.30'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Oyunda, Abdullah Topal, Berrin Koper, Caner Bilginer, Ceysu Aygen, Çağatay Palabıyık, Doğan Altınel, Fatma İnan, Gökhan Eğilmezbaş, Hakan Yavaş, Hasip Tuz, İbrahim Can, İbrahim Ulutaş, İskender Bağcılar, Lale Kabul, Mazlum Kiper, Mehmet Bulduk, Melisa Demirhan, Murat Derya Kılıç, Okan Karaca, Ozan Akif Serman, Özgür Dereli, Rıdvan Çelebi, Sefa Turan, Selçuk Soğukçay, Tanju Girişken ve Yeliz Şatıroğlu rol alıyor.

Şükrü Türen'in yönettiği oyunun konusu kısaca şöyle:

"Yasalara bağlılığı kadar, kararlarında da acımasız, keskin ve 'gözyaşı suçun rengini soldurmaz' diyen bir yargıcın, genç bir adam için verdiği idam kararının uygulanması sonrası, kararının yanlış olduğunu öğrenmesi, onun yaşama ve toplumsal değerlere bakışını değiştirir. Adalet, insanın en güçlü duygularından biridir ve herkesin içinde aynı anda bir avukat, savcı ve yargıç, bir arada bulunur. Görevinden istifa eden yargıç, kendini yeni bir yaklaşımın ve yaşamın içine bırakır. Artık herkes için acımayı, merhameti, iyiliği ve bağışlayıcı olmayı önerirken, acımasız, değer tanımaz, merhamet yoksunu bir yaşantının içinde kendini en ağır eleştirilerin hedefine yerleştirir. Reis bey, adalet olgusunun ve kurumunun insani duyguları, yönelişleri göz ardı etmeden karar vermesini isteyen yanıyla yargı-birey ilişkisine eleştirel bir bakış getiriyor."

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.