Rektör Coşkun’dan Onkoloji Hastanesi Açıklaması

Rektör Coşkun’dan Onkoloji Hastanesi Açıklaması
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nin GAÜN Kampüsü’ne taşınması ile ilgili bir açıklama yaptı.

- Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nin GAÜN Kampüsü’ne taşınması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Rektör Prof. Dr. Coşkun açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Kent Konseyi Genel Kurulu sırasında Suriye sorunu ile ilgili söz almışken konsey başkanının sorusu üzerine Onkoloji Hastanesine ilişkin yaptığım açıklamanın ardından çeşitli basın organlarında çıkan haberler nedeniyle aşağıdaki bilgilerin kamuoyu ile paylaşılmasında fayda mülahaza edilmektedir.

Onkoloji Hastanesi; yardımseverlerin ve kamu kuruluşlarımızın girişimi ve katkılarıyla, Kanser Derneği’nce inşa edilip protokol ile üniversitemizin kullanımına verilerek 2006 yılında hizmete açılmıştır. Hastanemiz, bu güne kadar şehrimize ve bölgemize ciddi hizmet vermiş, hali hazırda da vermeye devam etmektedir.

Onkoloji hastaları; diğer bütün branşların da yardım ve yaklaşımını gerektiren, hastalığın doğası gereği çokça acilleşen ve yoğun bakım ihtiyacı duyan MR, Tomografi ve diğer tetkiklere daha sık ve fazla ihtiyaç duyan hastalardır. Onkoloji Hastanemizin ana gövdeden yaklaşık 3,5- 4 kilometre uzakta oluşu yukarıda bahsedilen hizmetlerin gerçekleştirilmesinde, zorluklar, aksaklıklar ve eksikliklere neden olmakta, hastalarımıza yaklaşımımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenlerle üniversitemiz 2-3 yıldır Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne bitişik ve birleşik olarak bir Onkoloji Hastanesi’nin yapılması planlanmış olup, proje çalışmalarına başlanmıştır. Keza, hali hazırda ana hastane binamıza bitişik ve bütünleşik Çocuk Hastanemizin planlamaları tamamlanmış olup yakında inşaat çalışmaları başlayacaktır.

Onkoloji Hastanemizin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ederken, yeni yapılacak olan Onkoloji Hastanemizin de en kısa sürede bitirilerek halkımızın hizmetine sunulması konusunda yoğun gayretlerimizin devam ettiği bilgisini kamuoyu ile paylaşmak istiyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.