Rektör Deveci Polonya Bilimler Akademisinin Düzenlediği Sempozyuma Katıldı

Rektör Deveci Polonya Bilimler Akademisinin Düzenlediği Sempozyuma Katıldı
Prof. Dr. Durmuş Deveci, Polonya Bilimler Akademisi tarafından 16-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Polonya’nın Varşova şehrinde düzenlenen Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimlere Küresel Yaklaşımlar Kuram ve Uygulamalar Sempozyumuna katıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Polonya Bilimler Akademisi tarafından 16-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Polonya’nın Varşova şehrinde düzenlenen Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimlere Küresel Yaklaşımlar Kuram ve Uygulamalar Sempozyumuna katıldı.

Açılış konuşmalarını Polonya Büyük Elçisi ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Polonya Azerbaycan Büyük Elçisi ve Azerbaycan Eski Başbakanı Dr. Hasan Hasanov, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalın ve Konin Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Uygulamalı Dilbilimci Prof. Dr. Miroslaw Pawlak’ın yapmış olduğu etkinliğe 7 ülkeden 200’den fazla akademisyen bildiri sunmak üzere katıldı.

Rektör Prof. Dr. Deveci, Polonya ziyareti kapsamında Üniversitemizin Erasmus Plus (Erasmus+) programı çerçevesinde ikili anlaşmasının bulunduğu Konin Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Miroslaw Pawlak ile resmi temasta bulundu. Rektör Deveci ayrıca müdürlüğünü Varşova Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu’nun yürütmekte olduğu Yunus Emre Enstitüsü’nü de ziyaret ederek, Üniversitemizin Polonya’da tanıtılması konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.