Ressam Ve Gazeteci-yazar Fikret Otyam’ın Sağlık Durumu

Ressam Ve Gazeteci-yazar Fikret Otyam’ın Sağlık Durumu
Antalya'da yaşayan 89 yaşındaki ressam ve gazeteci-yazar Fikret Otyam’ın yoğun bakımdaki tedavisine devam ediliyor.

- Antalya'da yaşayan 89 yaşındaki ressam ve gazeteci-yazar Fikret Otyam’ın yoğun bakımdaki tedavisine devam ediliyor.

Atatürk Devlet Hastanesi Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisinden Dr. Ercan Akbulut, Fikret Otyam’ın 89 yaşında olduğunu ve 9 yıldır böbrek yetmezliğinin yanında uzun yıllardır diyabet sorununun da olduğunu aktardı.

Otyam’ın kalbi ile ilgili de sorunları olduğunu ifade eden Dr.Akbulut, “Son bir aydır ise mide kanamaları var. Dün mide kanaması ile geldi ve yoğun bakıma aldık. Akabinde kalbi ve solunumu durdu. Makineye bağladık. Diyalizin ardından sabah tüpünü çektik. Tekrar konuşmaya başladı. Güçlü bir bünyesi var. Ardından yine mide kanaması oldu. Gerekli tedavileri uyguladık. Takip ediyoruz. Yoğun bakımdaki tedavi süreci devam ediyor. Hayati tehlikeyi atlattı diyemeyiz” dedi.

Fikret Otyam'ın dokuma sanatçısı eşi Filiz Otyam ise umutla beklediklerini belirterek, “Doktorları eşimi uzun zamandır tanıyor. Bünyesi hakkında bilgi sahibiler. Fikret’in yaşama enerjisine çok güveniyoruz. 40 yıllık birlikteliğimizde çok dönemeçler oldu. Virajları aldık. Bu kez biraz sert ama o virajı alacaktır. Bugün de gözlerini açtığında zeytin istedi. Çok iyi bir işaret. Yaşama bağlı” dedi.

Eşinin çok üretken biri olduğunu kaydeden Filiz Otyam, “Çok üretken, çok çalışkan bir insandır. Salı günleri haftalık yazsını yazmaya başlar. Bugün evde olsa tatlı bir telaş içinde olurdu. ‘Yazıya geç kaldım’ diye. Yatın tam kendine geldiğinden benden mutlaka bilgisayarını isteyecektir. ‘ Getir yazımı yazayım’ diye. Sorumluluklarının çok bilincinde olan bir insan. Bu yaşta hala yazılar yazıyor. Resimleri ile mesajlarını vermeye çalışıyor. Nesli tükenenlerden gurur duyulacak bir insan” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.