Reyhanlı’da İsrail Protestosu

Reyhanlı’da İsrail Protestosu
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, İsrail’in Gazze’de Müslümanlara karşı uyguladığı zulüm protesto edildi. Öfkeli kalabalık, İsrail bayrağı yaktı.

- Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, İsrail’in Gazze’de Müslümanlara karşı uyguladığı zulüm protesto edildi. Öfkeli kalabalık, İsrail bayrağı yaktı.

Atatürk Meydanı belediye önünde bir araya gelen STK ve siyasi parti temsilcilerine vatandaşlar da eşlik edip, İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

STK adına basın açıklaması yapan Fadıl Şanverdi, “Şu an burada toplanan herkesin gönlünde tankların gölgesi altında sabahlayan Gazzeli kardeşlerimizle birlikte tankların gölgesi altında sabahlamak ve Siyonist İsrail’in silahlarına, bombalarına karşı taş ile karşılık vermek var” dedi.

“Filistin, Afganistan, Moro, Keşmir, Arakan, Çeçenistan, Doğu Türkistan, Suriye, Mısır, Irak, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların kalbi bizim kalbimizdir, Reyhanlı ensarın kalbidir bunu buradan tüm dünyaya ilan ediyoruz” diyen Şanverdi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Dostlar, merak etmeyin vakit uyanış vaktidir adımlarımızı duysun emperyalistler, kapitalistler, katil Siyonistler... Mısır için yürüdük, Suriye için yürüdük, Filistin için yürüyoruz her yerde yürüyeceğiz ve özgürlük bayrağını Kudüs’e Mescid-i Aksa’ya dikeceğiz. Şimdi bu zulümlere sessiz kalanlara, tarafsız kalanlara soruyoruz; Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da, Doğu Türkistan'da, Irak'ta ve diğer tüm zulüm altındaki bölgelerde yüz binlerce insan katledildi, toprağın altına gömüldü, çocuklar öldürüldü, kadınlar kirletildi soruyoruz sizlere ey sessiz kalanlar bu insanların 4 ağaç kadar değeri yok mu? 4 tane ağaç için yürüyüşler yaptınız memleketi yakıp yıktınız, şu an Filistin’de çocuklar can çekişiyor fakat sesiniz çıkmıyor. Şehitlerimiz adına söylüyoruz yazıklar olsun hepinize.”

Duaların okunduğu protesto gösterisinde, İsrail bayrağını da yakan öfkeli kalabalık, daha sonra İsrail aleyhine slogan atarak olaysız dağıldı.

REYHANLI’DA İSRAİL PROTESTOSU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.