Reyhanlı’da Kayıt Altına Alınan Suriyeli Sayısı 60 Bine Dayandı

Reyhanlı’da Kayıt Altına Alınan Suriyeli Sayısı 60 Bine Dayandı
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyelilerin kayıt işlemleri devam ediyor.

- Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyelilerin kayıt işlemleri devam ediyor.

Son nüfus sayımına göre yaklaşık 89 bin kişinin yaşadığı ilçede şu ana kadar kayıt altına alınan ve tanıtım kartı verilen Suriyeli sayısının 60 bine dayandı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği finansörlüğünde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan kayıt altına alınma işlemleri sürüyor.

Reyhanlı’da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde veya yakın akrabalarının yanında barınan Suriyeliler, kendilerine verilecek geçici kimlik için Reyhanlı Emniyet Müdürlüğüne başvuruyor.

Emniyet birimleri tarafından kayıt işlemleri, parmak izleri ve fotoğrafları çekilen her yaştan Suriyelinin işlemleri bitiyor ve ardından geçici kimlikleri veriliyor.

Yaklaşık bir yıl önce başlayan kayıt işlemlerinde şu ana kadar 60 bine yakın Suriyeliye Türkiye'de bulundukları sürede kullanmaları için tanıtım kartı verildi.

Bu arada kayıt altına alınan Suriyelilerin bir kısmının ülkelerine geri döndükleri, bir kısmının da değişik il ve ilçelere göç ettikleri öğrenildi.

REYHANLI’DA KAYIT ALTINA ALINAN SURİYELİ SAYISI 60 BİNE DAYANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.