Rio’da hedef altın madalya

Rio’da hedef altın madalya
2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek olan milli tekvandocu Nur Tatar, hedeflerinin altın madalya olduğunu söyledi.

2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek olan milli tekvandocu Nur Tatar, hedeflerinin altın madalya olduğunu söyledi.

2016 Rio Olimpiyatlarında mücadele edecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Kulübü sporcusu Nur Tatar, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Londra Olimpiyatları'nda gümüş madalya aldığını hatırlatan milli tekvandocu Nur Tatar, "Çıtayı yükseltmem lazımdı ve Rio Olimpiyatları'na hazırlanmaya başladım. Hazırlık sürecimiz çok güzel geçiyor. Bu 4 sene içerisinde birçok Avrupa ve Dünya arenalarında maçlara çıktım. Oradan da başarı ile döndüm. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. 2016 Rio Olimpiyatları'nda da hedef altın madalya. Onun için savaşacağım" dedi.

"OLİMPİYAT BİZİM İÇİN SON HEDEF"

Her maçın ayrı bir özelliği olduğunu belirten Tatar, "Her sporcu her zaman gününde olmayabiliyor. Her zaman aynı performansı sergileyemeyebiliyor. Amacımız elimizden geldiğince her maçta en iyi şekilde Türkiye'yi temsil edip, en iyi şekilde madalyalar ile dönmek. Bunun için çok uzun süredir çalışıyoruz. Kamp süreçlerimiz çok ağır geçiyor. Son sistem ile birlikte aktif bir şekilde müsabakalara katılıyoruz. Çok zorlu geçiyor bizim için. Tabi ki Olimpiyat bizim için son hedef. Bu süreç içerisinde oraya hazırlanıyoruz. Her maç elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Nasip oldukça turnuvalardan madalya ile dönüyoruz. Rio'da altın madalya hedefliyoruz" diye konuştu.

"BİZ RİNGE ÇIKTIĞIMIZDA ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Normalde sakin bir yapıya sahip olduğunu belirten Genç sporcu, "Ringe çıkınca bu değişiyor. Bazen çok vahşileşebiliyorsunuz. Bazen kendinizi kaybedebiliyorsunuz. Ringe rakibiniz ile dövüşmek için çıkıyorsunuz ve kazanma hırsı var. Zaten maça o azimle çıkıyorsunuz. Sahada Türkiye halkını temsil ediyorsunuz. Biz oraya çıktığımızda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"ÇITAYI YÜKSELTTİKÇE HEDEF DE ARTTI"

Çok küçük yaşta tekvandoya başladığını belirten Tatar, "Bu süreç içerisinde büyüdükçe yarışmalara katıldım. Türkiye şampiyonalarında birçok başarı elde ettim. Ailemde spordan geldiği için beni desteklediler. Çıtayı yükselttikçe hedefte arttı. Kendime büyük hedefler koymaya başladım" ifadelerini kullandı.

"ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE MADALYALAERLA DÖNECEĞİZ"

Kendisine Zika Virüsü hakkında bilgilerin verildiğini belirten Tatar, "Biz de bu bilgilere uyuyoruz zaten. İnşallah Rio'ya da sağ salim gidip, çok güzel bir şekilde madalyalarla ile döneceğiz" dedi.

"KİMSE BİZİ BÖLEMEYECEK"

15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminden dolayı çok üzüldüklerini belirten Tatar, "Bizi de çok etkiledi. Şu anda kamp içerisindeyiz ve elimizden gelen bütün desteği vermeye çalışıyoruz her zaman. Biz bir bütünüz. Kimse de bizi bölemeyecek zaten. İnşallah bunu en iyi şekilde madalya ile de göstereceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek olan milli tekvandocu Nur Tatar'ın başarıları şöyle: "2010 Avrupa Şampiyonası üçüncüsü, 2012 Avrupa Şampiyonu, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları ikincisi, 2014 Avrupa Oyunları üçüncüsü, 2015 Avrupa Oyunları üçüncüsü, 2016 Avrupa Şampiyonası ikincisi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.