Rize'de Paravanlı Eğitime Öğrenci Ve Velilerden Tepki

Rizede Paravanlı Eğitime Öğrenci Ve Velilerden Tepki
Rize’de, Hasan Sağır Lisesi’nin paravan ile bölünerek bir kısmının İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesiyle mağdur edildiklerini ileri süren öğrenciler eylem yaptı.

- Rize’de, Hasan Sağır Lisesi’nin paravan ile bölünerek bir kısmının İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesiyle mağdur edildiklerini ileri süren öğrenciler eylem yaptı.

Rize’de, 22 derslikli 340 kapasiteli Hasan Sağır Lisesi, 14 derslikli 190 öğrenci mevcutlu İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürüldü. Okul paravanlar ile ikiye bölündü. Hasan Sağır Lisesi öğrencileri ve veliler öğrencilerinin kütüphane ve diğer salonlarda eğitim görmek zorunda kaldığı, sınıf mevcutlarının 70-80’leri bulduğu gerekçesi ile okul önünde toplanarak uygulamanın iptal edilmesini istedi. Bunun üzerine okulun İmam Hatip kısmında okuyan öğrencilerin velileri de okul önünde toplandı. Karşı karşıya gelen öğrenci velileri arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Lise öğrencileri “sokakta okumak istemiyoruz” yazılı dövizler açarak okul bahçesinde oturma eylemi başlattı. Veliler yaptıkları açıklamada, “Okul ikiye bölündü. Öğrencilerimiz sınıflarından çıkartılarak salonlara yerleştirildi. Sınıf mevcutları 70-80’i buluyor. İmam Hatip Bölümü'nde sınıf mevcutları ortalama 20. Bu haksızlık. İmam hatiplere karşı değiliz. Yeni okul yapsınlar. Biz uygulamaya karşıyız” dediler.

İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencisi bulunan veliler ise “Biz de küçük yaştaki öğrencilerimizin yetişkin öğrenciler ile aynı okulda bulunmasını istemiyoruz” dediler.

Oturma eylemini bir süre sürdüren öğrenciler daha sonra Rize Valiliği’ne gitmek üzere eylemlerini sona erdirdi.

RİZE'DE PARAVANLI EĞİTİME ÖĞRENCİ VE VELİLERDEN TEPKİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.