Romanlar Turizm Sezonu Hazırlıklarına Bu Yıl Erken Başladı

Romanlar Turizm Sezonu Hazırlıklarına Bu Yıl Erken Başladı
Aydın Efeler’de yıllardır turistlere ve turizm beldelerine doğal şezlong, sahil yatağı ve bahçe sandalyesi üreten Ilıcabaşı sakinleri bu yıl turizm sezonu hazırlıklarına erken başladı.

- Aydın Efeler’de yıllardır turistlere ve turizm beldelerine doğal şezlong, sahil yatağı ve bahçe sandalyesi üreten Ilıcabaşı sakinleri bu yıl turizm sezonu hazırlıklarına erken başladı.

Ekmeklerini söğüt dalı soyarak ve sepet, şezlong, sandalye ve koltuk örerek kazanan Roman kadınlar, yetkililerden unutulmak üzere olan el emeklerinin tanıtılmasını istediler.

Çocukluklarından beri, sepet örerek ekmeklerini kazanan mahalle sakinelrinden Güllü Yaylacıoğlu, Sevgi Gül, Mercan Yanar, bir meslekte olduğu gibi sepetçilik mesleğinin de ucuz Çin mallarına karşı direndiğini ve sonunda galip geldiğini belirterek, yıllar sonra doğal ürünlerin yeniden kıymetlendiğini ifade ettiler. 2 yıl öncesine kadar cin ucuz Çin mallarına direnmek için neredeyse maliyetin altında çalıştıklarını belirten sepetçilerden Mercan Yanar, “Doğal ürünlerin daha sağlıklı olması ile bizim ürettiğimiz sepetinden yatağına, koltuğundan beşiğine kadar el işeri yeniden kıymetlendi. Her yıl otellere ve çeşitli firmalara turizme yönelik çeşitli işler yapıyoruz. Bu yıl sezon geçen yıllara göre daha erken başladı. Şimdiden çalışmalara başladık” dedi.

Bir çok bayanın el işi yaparak para kazandığını kendilerinin ise sepet örüp söğüt soyarak para kazandıklarını belirten Ilıcabaşı Mahallesi sakinlerinden Güllü Yaylacıoğlu, her geçen gün azalan söğüt ağaçları dolayısıyla hammadde sıkıntısı yaşadıklarını, belediyelerin yol kenarlarına aynı zamanda doğal güzellik sağlayan söğüt ağaçlarından dikmesini istedi.

Mahallede kadınların en önemli uğraşı olan söğüt soyuculuğu Aydınlı Romanlar için önemli bir geçim kaynağı oluyor.

ROMANLAR TURİZM SEZONU HAZIRLIKLARINA BU YIL ERKEN BAŞLADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.