Romen Vatandaşlara 6 Yıldır Din Eğitimi Veriyor

Romen Vatandaşlara 6 Yıldır Din Eğitimi Veriyor
Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde imam Ethem Andırınlı, 6 yıldan bu yana yaz aylarında Romen vatandaşlara din eğitim veriyor.

 İmam Ethem Andırınlı, Romen vatandaşların yaşadığı çadırkentte, dini eğitimin yanı sıra Kuran-ı Kerim okuma kursu

veriyor aynı zamanda namaz saatlerinde çadırkent mescidinde vatandaşlara namaz kıldırıyor.

  Altı yıldır yaz aylarında  gününün çoğunu çadırkentte Romen vatandaşlarla geçiren Andırınlı “Göksun İlçe Müftülüğü olarak 2009’dan bu yana Romen kardeşlerimize Osmaniye, Kadirli’den gelen Romen kardeşlerimizi ilçemizde hem misafir ediyoruz, hem de ailelerimize dini bilgi ve eğitim veriyoruz. Biz burada Kuran-ı Kerim öğretiyoruz hem de bu içinde bulunduğumuz binada 5 vakit namazımızı kıldırıyoruz. Böylece bu çocuklarımızı milletine, vatanına faydalı birer nesil olabilmeleri için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

  İki yıldan beri farklı mahalleden çadırkentte Kuran’ı Kerim derslerine katılan Fatmanur Solak adlı kız çocuğu “İki yıldır çadırkente geliyorum. Ethem Hoca bize çok iyi davranıyor, çok iyi bir hoca Allah ondan razı olsun. İki yıldır Kuran okuyorum aslında Çadırkent uzaktan göründüğü gibi kötü bir yer değil. İnsan çadırkente geldiğinde buradaki insanların ne yaşadığını anlayabiliyor. Dört arkadaş sabahın erken saatlerinde buraya gelerek öğle namazımızı kıldıktan sonra tekrar evimize gidiyoruz. İki yıldır buradayız" diye konuştu.

  Mehmet Bulut adlı Romen genç ise, “Buraya yaz günlerinde geliyoruz. Ethem Hocamı 4 yıldan beridir tanıyorum kendisinden Allah razı olsun. Beni Kuran’la, namazla tanıştırdığı için çok teşekkür ediyorum. Ethem Hocamız bize hiçbir insan sizlere bu iyiliği göstermedi ben size, mükafatım dedi. Gerçekten Allah ondan razı olsun. Kendisini çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

1-642.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.