Royal Halı Türkiye Kupası Kura Çekimi Gerçekleştirildi

Royal Halı Türkiye Kupası Kura Çekimi Gerçekleştirildi
Gaziantep’de 18-22 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Royal Halı Türkiye Kupası’nın kura çekimi yapıldı.

- Gaziantep’de 18-22 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Royal Halı Türkiye Kupası’nın kura çekimi yapıldı.

Wyndham Hotel’de gerçekleştirilen Royal Halı Türkiye Kupası kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Celal Arısan, Türkiye Basketbol Ligi Direktörü (TBL) Samer Şenbayrak, Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ile takım temsilcileri katıldı.

ARISAN: "AVRUPA'NIN EN İYİ LİGLERİNDEN BİRİYİZ"

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Celal Arısan, Türk basketbolunun en değerli kupalarından biri olan Royal Halı Türkiye Kupası'nın, dört farkı şehirde oynanan elemelerle başladığını hatırlatarak, "Gaziantep’te de finaller oynanacak. 10 gün önce TBL All-Star organizasyonu büyük bir ilgi gördü. Bizi en çok sevindiren ise üç gün öncesinden biletlerin tamamının satılmış olmasıydı. Ligimiz çok değerli Türk, yabancı oyuncu ve antrenörlerle dolu. Avrupa’nın da en iyi liglerinden biriyiz. Altyapı milli takımları ve milli takımlarda da önemli dereceler elde ettik. Buralara şans eseri gelinmedi. Burada en büyük destek sponsorlardan geldi. Royal Halı hem takımıyla kupaya katıldı hem de sponsor oldu. Gaziantep, daha önce forma giydiğim bir şehir ve bize iyi bir ev sahipliği yapacaktır. Tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.

ŞENBAYRAK: "REKABETİN ÜST SEVİYEYE TAŞINACAĞI BİR ORGANİZASYON"

'Efsaneler Yükseliyor' sloganıyla Türkiye Basketbol Ligi’nde sezonun başladığını belirten TBL Direktörü Samer Şenbayrak, "Türkiye Basketbol Federasyonu’nun stratejisiyle ligimiz birbirinden özel antrenör ve oyuncuların mücadele ettiği bir lig. İlk yarı tamamlandığında her maç kendi efsanesini oluşturdu. Son saniye sonuna kadar heyecan duyduk. İkinci yarıda da heyecan devam edecek. Play-off’ta bu maksimum seviyeye çıkacak ve biz de buna katkı sağlamaya çalışacağız. Hem marka değerimizi arttırmak hem de unutulmaz anlar geçirmek adına All-Star düzenledik. Kulüplerimiz bize destek verdiler. Onlara teşekkür ediyorum. Geri dönüşümler çok güzel oldu. Bu da bizim için ayrı bir kazanç. Kupa bizim için önemli. Royal Halı Türkiye Kupası rekabetin üst seviyeye taşınacağı ve her maçın kendi efsanesini oluşturacağı bir organizasyon. Royal Halı ile anlaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ise spora ve özellikle basketbola değer verdiklerini vurgulayarak, "Gaziantep Basketbol Takımı'nı destekledik ve Royal Halı Gaziantep olarak TBL’deki üçüncü yılımızdayız. İlk olarak Joey Dorsey gibi bir yıldızı kadromuza katarak adımızdan söz ettirdik. İkinci yılımızda ise Eurochallenge’da üçüncü olduk. 20 yıl önce Beslen Basketbol ile şehir basketbolu seviyordu. Daha ilk yılımızda play-off hariç seyirci rekoru kırdık. Demek ki Gaziantep ve çevre illerde basketbol sevgisi var. Zaten sürekli maçlarda tebrik ve teşekkür edenler, aileleriyle sürekli maça gelenleri görmek bizleri mutlu ediyor. Kupanın Gaziantep’te düzenlenmesi ve bizim de sponsor olmamız büyük bir sevinç oluşturdu" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.