Rus gelinlerden tekerleme yarışması

Rus gelinlerden tekerleme yarışması
Antalya'da bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen Türk-Rus-Ukrayna Dostluk Festivali 2'inci gününde renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya'da bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen Türk-Rus-Ukrayna Dostluk Festivali 2'inci gününde renkli görüntülere sahne oldu. Türkçe marşlar eşliğinde Rus minikler dans etti, Türkçe'yi yeni öğrenen Ruslar Türkçe tekerleme söyledi.

6. Türk, Rus ve Ukrayna Kültürleri Dostluk Festivali, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin gölgesinde düzenleniyor. Deepo Alışveriş Merkezi tarafından düzenlenen festivalin 2'ini gününde renkli görüntüler ortaya çıktı. Festival kapsamında Türk ve Rus minikler modern dans gösterileri yaparak doyasıya eğlendiler. Festivalin ikinci gününde Master Manavgat'tan gelen Rus Derneği'nin minik üyeleri Türkçe marşlar ve şarkılar eşliğinde dans ederek izleyen Türk vatandaşları tarafından büyük beğeni topladı. Danslarının ardından sihirbaz gösterileri düzendi. Festival kapsamında Türkçe dersi verildi. Türkçe dersinin başlarında zorlanan Ruslar kısa sürede Türkçe konuşarak bir yabancı ile tanışmayı ve alfabeyi sahnede öğrendiler. En çok alkışı "Bu köşe yaz köşesi şu köşe kış köşesi ortada su şişesi" tekerlemesini hatasız söyleyen Yuliya Özfırat aldı. Yarışma birincisine Tömer Antalya Şubesi 1 aylık Türkçe kursu hediye etti. Yuliya Özfırat'ın tek seferde tekerlemeyi söylemesi Türk izlercileri hayrete düşürdü. Türkçeyi, Türkiye'de öğrendiğini söyleyen Özfırat, "Türkiye Rusya arasında barış istiyoruz. Halklar arasındaki arkadaşlık bitmez" dedi.

6'ıncısı organize edilen festival DeepoOutlet Center'da Rus, Türk ve Ukraynalıları ağırlamaya devam ediyor. Festival 1 Aralık'a kadar devam edecek.

Rus gelinlerden tekerleme yarışması

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.