Rusya’ya sert cevap: Gölge etmesinler yeter !

Rusya’ya sert cevap: Gölge etmesinler yeter !
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Rusya'nın "Türkiye'nin sınırlarını da koruyoruz" açıklamasına, "Biz kendi sınırlarımızı koruruz....

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Rusya'nın "Türkiye'nin sınırlarını da koruyoruz" açıklamasına, "Biz kendi sınırlarımızı koruruz. Rusya'dan tek isteğimizi, gölge etmesinler. Kendilerinden başka ihsan istemiyoruz" dedi.

Şahin, Bayrı Mahallesi'nde hizmet veren Karabük Devlet Hastanesi ek binasında incelemelerde bundu. İnceleme sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Mehmet Ali Şahin, Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov'un, Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetinin Türkiye sınırını da koruduğunu yönündeki açıklamalarına cevap vererek, "Biz kendi sınırlarımızı koruruz, koruyacak gücümüz var. Rusya'dan tek isteğimiz gölge etmesinler kendilerinden başka ihsan istemiyoruz. Topraklarından çok uzak bir bölgede Suriye'de hangi amaçla bulundukları dünya kamuoyu anlayabilmiş değil biz de anlamış değiliz. Niçin oradadırlar? Neden zaman zaman bizim sınırlarımızı ihlal ediyorlar? Biz çok medenice çağrıda bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız uyarılarda bulunuyor. Bu uyarılar inşallah Moskova'da yankı bulur ama bulmazsa Rusya sonuçlarına katlanmak zorunda kalır" dedi.

NATO'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

NATO'nun "48 saat içinde birliklerimiz Türkiye'de konuşlanacak şekilde hazır" yönündeki açıklamalarına da Şahin, "Böyle bir noktaya gelmeyi hiç arzu etmeyiz. Ben Rusya'nın da Devlet Başkanı Sayın Putin'in de bu gelişmelerden sonra ciddi bir durum değerlendirmesi yaparak, şu anda var olan gerginliği düşürmek için adımlar atacağına temenni ediyorum. Böyle bir beklenti içerisindeyim. Dünyanın ve bölgemizin bir takım kendilerine süper güç olarak ilan eden ülkelerin çatışma noktası olmasını arzu etmeyiz biz. İnşallah bu söylediğimiz şekilde bir gelişme olmaz. Biz bu konuda Türkiye olarak son derece barışçıl anlayışı muhafaza ediyoruz, edeceğiz bundan sonra da" cevabını verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.