Rüzgar Enerjisi İle Sebahattin Ali'nin “Rüzgar” Şiiri

Rüzgar Enerjisi İle Sebahattin Alinin “Rüzgar” Şiiri
Sinop Bienali Sinopale’nin etkinlikleri kapsamında rüzgar enerjisine Sebahattin Ali’nin “Rüzgar” adlı şiiri seslendirildi.

- Sinop Bienali Sinopale’nin etkinlikleri kapsamında rüzgar enerjisine Sebahattin Ali’nin “Rüzgar” adlı şiiri seslendirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Heykel bölümü Başkanı Yrd. Doç. Evrim Kanca Sinop rüzgarının kendisine böyle bir ilham verdiğini söyledi. Kanca yaptığı açıklamada, " Sinop’a Sinopale’nin davetlisi olarak geldim. Bu ufak çaplı bir rüzgar tribünü, buraya geldiğimde oluşmuş bir hayal. Sinop Cezaevi'nde hüküm giymiş olan Sebahattin Ali’nin 'Rüzgar' adlı şiirini burada öğrenmemden doğan bir hayaldi. Yaptığım araştırmalarda Sinop her taraftan rüzgar alan bir yer, gündoğusu Sinop’ta sevilmiyor. Çünkü baş ağrısı yapıyor, karayel yazın çok fazla esiyor ve serinletiyor. İnsanları, Sinop'un yarım ada yapısı çok müsait rüzgara. Öncelikle Sinop’ta gündelik yaşamda rüzgarın etkisini balıkçılarla, yelkencilerle konuşarak rüzgar ile sanatsal bir iş üretme fikri oluştu. 'Rüzgar ile şiiri nasıl buluşturabiliriz' derken böyle bir fikir çıktı ortaya. Bu rüzgargülü tamamen buluntu malzemeden yani malzemeleri dönüştürerek yapıldı. Rüzgar gülü dönsün ve gücünü rüzgardan alsın. Rüzgar estikçe Sebahattin Ali’nin 'Rüzgâr' adlı şiirini duyalım istedik. "Rüzgar esmesse rüzgarı duyamayacağız, fakat rüzgar eserse rüzgarı duyabileceğiz" dedi.

Rüzgar gülü Sinop’un en çok rüzgar alan “Şahin Tepesinde” Sinop İskelesi'nde ve merkezde vatandaşlarla buluşturuldu. Proje Sinopluların ilgi odağı oldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.