Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan’dan "24 Kasım Öğretmenler Günü" Mesajı

Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle tebrik mesaj yayınladı.

- Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle tebrik mesaj yayınladı.

Mesajında tüm eğitim camiasının öğretmenler gününü kutlayan İlhan; “Öğretmenlerimizin karşı karşıya bulundukları zorluklara rağmen ortaya koydukları gayret ve fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

Türkiye’nin en büyük zenginliğinin genç nüfus olduğunu hatırlatan İlhan, “Bir ülkenin en büyük gücü, tankı, topu, tüfeği değil; imanlı inançlı ve eğitimli evlatlarıdır. Gençliğine sahip olan geleceğinden emin olur. Çağın fen ve teknolojik bilimleriyle teçhiz edilmiş, ahlak ve maneviyat sahibi gençler, Yeniden Büyük Türkiye’nin inşasında en değerli servetimiz olacaktır. Bu sebeple geleceğimizin teminatı bir gençliği yetiştirme konusunda en büyük görev ve sorumluluk ise öğretmenlerimizdedir. Dolayısıyla Yeniden Büyük Türkiye’nin” kuruluşunda en değerli varlığımız şuurlu, ahlaklı, maneviyat sahibi öğretmenler olacaktır. Buda ancak gençlerimizin ve onları eğitmekle yükümlü öğretmenlerimizin sahip olduğu imkânları arttırdığımız ölçüde mümkündür. Ahlaki ve manevi tahribatın had safhaya ulaştığı bir dönemde yaşadığımızı, bu nedenle her geçen gün doğru bir eğitime ve milli şuura sahip, donanımlı eğitmenlere ne kadar da çok ihtiyaç duyduğumuzu belirtmeliyiz. Eğitimin ve öğretmenin çok değerli olduğu bu zamanda ne yazık ki gerek toplum ve gerek devlet olarak öğretmenlerimize hak ettiği değeri verememekteyiz. Zaman zaman haber olarak karşımıza çıkan öğretmenlerimize karşı uygulanan şiddet, dayak tehdit ve hatta cinayetler çok daha sık duyulur hale gelmiştir. Başımızın tacı, saygıya layık öğretmenlerimize karşı uygulanan bu tür çirkin muameleleri de şiddetle kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca son yıllarda üniversitelerin eğitim bölümlerinden mezun olan binlerce öğretmen adayı, devletten kadro beklemekte olduğunu ifade eden İlhan, “Anne-babasına, çoluk çocuğuna ekmek götürebilmek için çabalamaktadır. Öğretmenlerimiz, Peygamber mesleği olan muallimlik görevini yapmaktan yoksun bir halde; özel sektörlerde çalışmakta veya semt pazarlarında işportacılık gibi zor işleri yapmak zorunda kalmaktadırlar. Saadet Partisi olarak kadro bekleyen binlerce öğretmenin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Ayrıca ülkemizin bir çok yerinde çeşitli imkânsızlıklara rağmen eğitimli nesillerin yetişmesi adına öğretmenlerimiz tarafından kendi görevlerini yerine getirme adına ortaya koymuş oldukları fedakârlıklar ise her türlü takdirin üzerindedir. Toplumun her kesiminde olduğu gibi öğretmenlerin yüzünün de Milli Görüş iktidarlarında güldüğünü; Milli Görüş iktidarlarında eğitim ve eğitimcilerin sorunlarının çözümü için tarihi adımlar atıldığını her zaman görmüşüzdür. Bunun en son örneği ise 54. hükümetin icraatlarıdır. Bu icraatların sadece bir tanesi olan ve o dönemde 11 aylık hükümetimiz süresi içerisinde öğretmenlerimize verilen toplamda % 100 aşan memur zamları olmuştur. Bundan sonrada aynı şuur ve kararlılıkla, eğitim camiasının sorunlarının çözülmesi ve öğretmenlerimizin hak ettikleri ekonomik imkânlara kavuşması için Saadet Partisi olarak elimizden geleni yapmaktan geri durmayacağız. Yeniden Büyük Türkiye’yi ve yeni bir dünyayı kuracak, bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olacak, özlenen nesillerin yetişmesine en büyük katkıyı sunacak tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Gününü” bir kez daha tebrik ediyor, saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.