Saadet Partisi’ne Çöşnük’te Coşkulu Karşılama

Saadet Partisi’ne Çöşnük’te Coşkulu Karşılama
Milli İttifak’ın adayları seçime kısa bir süre kala, temposunu arttırarak güçlü bir şekilde seçimlere hazırlanıyor. Çöşnük Mahallesi’nde kalabalık vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Milli İttifa...

Milli İttifak’ın adayları seçime kısa bir süre kala, temposunu arttırarak güçlü bir şekilde seçimlere hazırlanıyor. Çöşnük Mahallesi’nde kalabalık vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Milli İttifak’a ilgi büyüktü.

Çöşnük’te düzenlenen mahalle toplantısında ilk olarak söz alan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, 7 Haziran’da Türkiye’nin sandık başına gideceğini belirterek “Ülkede kimlerin iş başına gelmesi noktasında kararlarımızı vereceğiz” dedi.

Milli İttifak olarak güçlü bir şekilde seçimlere hazırlandıklarını belirten Asiltürk, 7 Haziran’ı diğer seçimlerden daha önemli olduğunu vurguladı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milletvekili Yaşar Canbay ise, öncelikle ülkede huzur, barış ve kardeşlik istediklerini ifade etti. Ülkenin şuan normal şartlarda yürümediğini belirten Canbay, “Kamplaşma, kutuplaşma ve çatışma üzerinde bir gidişat söz konusu. Tabi Türkiye’nin normalleşmesi öncelikle siyasetin normalleşmesi ile mümkündür. Bugün TBMM’de grubu olan partilerin her Salı günü yaptıkları grup toplantısında konuşmaları üslupları ne kadar sert ne kadar yaralayıcı ve ne kadar kamplaştırmayı kutuplaştırmayı artıcı konuşmalar. Yine meclis genel kuruldaki görüşmelerinde son 4 yılda daha önce görmediğimiz kadar okkalı sözler, hakaretler, kavgalar, yumruklarla. Meclis gerçekten bu milletin meclisi mi sorusunu akla getiriyor” şeklinde konuştu.

Ülkede 77 milyonun kardeşliğini ilan ettiklerini ifade eden Canbay, “Görüşü ne olursa olsun. Düşüncesi ne olursa olsun. Hayat tarzı ne olursa olsun, biz kardeşiz. Kardeşler arasında fikir farklılıkları olabilir, görüş farklılıkları olabilir. Herkes belli bir zihniyete hizmet etmek isteyebilir. Ama önce bütün partilerimizin bir araya gelip bir kardeşlik hukuku içerisinde konuşma üslubunu bir birini yaralamadan, birbirine hakaret etmeden huzurlu bir toplum oluşturmanın öncülüğünü yapmalıdırlar” dedi.

Toplantıda son olarak söz alan Milli İttifak’ın birinci sıra milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı’da seçime girecek siyasi partilerle aralarındaki farkı Nasreddin Hoca’nın yüzük meselesine benzetti. Marasalı, “Biliyorsunuz Nasreddin Hoca yüzüğünü kaybetmiş samanlıkta. Daha sonra çıkmış aramaya başlamış. Mahalleli de gelip yardımcı olmuş. Birisi sormuş ‘Hocam tam olarak nerde kaybettiniz’ diye Hoca ise ‘Valla ben samanlıkta kaybettim’ demiş. Bunun üzerine mahalleli ‘Hocam niye bizi boşa uğraştırıyorsun Samanlıkta aramıyoruz’ demiş. Bunun üzerine Nasreddin Hoca ise ‘Orası karanlıktı’ demiş. Şimdi diğer siyasi partiler ile aramızdaki fark bu. Arkadaşlarımız kaybettiğimiz şeyi kaybedilen yerde aramıyorlar çünkü. Nedir bu ümmetin, Osmanlının torunları olan bizlerin kaybettiği şey pek? Değerli arkadaşlarımız biz 300 yıldan beri kaybettiğimiz şey üretim. Maalesef bugün 300 yıldır üretmediğimiz için sermaye birikimi olmuyor. Sermaye olmayınca fabrikalarımızı kuramıyoruz. Fabrika kuramadığımız için şu gördüğünüz gençler iş bulamıyoruz. Gençlere iş bulamadığımız zaman bu gençlere ahlakı maneviyatı biz veremediğimiz gibi milli eğitim politikalarımıza da maalesef yön veremiyoruz” diye konuştu.

SAADET PARTİSİ’NE ÇÖŞNÜK’TE COŞKULU KARŞILAMA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.