Safranbolu Devlet Hastanesi Ek Binası Hizmete Açıldı

Safranbolu Devlet Hastanesi Ek Binası Hizmete Açıldı
Safranbolu Devlet Hastanesi ek binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.Düzenlenen törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet...

Safranbolu Devlet Hastanesi ek binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Düzenlenen törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, AK Parti Milletvekili adayı Sedat Namal, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hava muhalefeti nedeniyle hastane içinde gerçekleştirilen program konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, devlet millet işbirliğinin en güzel örneğini yaşandığını söyleyerek, “ Bu örneğin başka yerlerde devam etmesini temenni ediyoruz. Millet başaltıyor, güçlü bir devlet olarak bizde buna destek veriyoruz. 12 milyon lira gibi bir para harcanarak bu hastane buraya yapıldı. Harcanan para önemli değil, bu işe gönül vermek önemli. 1 milyon turisti ağırlama hedefi olan Safranbolu’ya böylesi bir modern hastane halkımıza hayırlı olsun. Sağlık alanında 12 yıllık sürede geldiğimiz nokta ortada. Dünyanın hiçbir yerine insana dönük böylesi yatırım hiçbir ülkede yok. Sağlık bizim şuan bütçemizden ayrılan para ile birinci sırada yer alıyor. Sağlıkta dev bir atılım yaptık. Karabük sağlık alanında bölgenin en güçlü sağlık yatırımı ve donanımına sahip. Karabük’te sağlık alanına bugüne kadar 200 milyon lira para harcandı” dedi.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, hastaların azalmasını umduklarını ifade ederek, "Bir sağlık tesisindeyiz slogan ’önce sağlık’ doğru. Asıl olan insanlıktır. Bu özete gelebilirsek bütün meseleler hallolmuş olacaktır. Sağlık tesisinin genişlediğini görüyoruz. Son yıllarda büyük bir hızla imar inşaat faaliyetlerimiz devam ediyor. Son yıllarda sağlıkta tıbbi cihaz ithalinde herhalde dünyada öncüyüz. Hastanelerimiz gelişsin ama hastalarımız azalsın Hastalarımız da çoğalıra bu iyi bir gösterge değil. Önce aile önce mahalle. Hepimiz aile sahibiyiz. Onun için ahenkli ailelerimizin çoğalması lazım, mahallelerimiz de ahenkli hale gelmesi lazım. TOKİ Başkanımızın bir beyanını okudum ’mahallelerimizi geliştireceğiz’ diyor.Biraz daha göz teması kurulan, selam verilen mahalleler kurulacak. Sanıyorum belediye başkanlarımız da bu fikirdedir. Hastanelerimiz gelişecek ama hastalarımız azalacak. Sağlık personelimiz de bu azalan hastalara daha güler yüzlü, daha huzurlu, daha emniyet verici bakacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Safranbolu Devlet Hastanesi’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildi. Vali Orhan Alimoğlu ve beraberindekiler daha sonra hastaneyi gezdi.

SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ EK BİNASI DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.