Sağlık Bakanı Akdağ: "128 yaralının tedavisi sürüyor"

Sağlık Bakanı Akdağ: "128 yaralının tedavisi sürüyor"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan 128 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü, bunlardan 41'inin...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan 128 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü, bunlardan 41'inin yoğun bakımda bulunduğunu açıkladı.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın açıklaması yapan Bakan Akdağ, saldırı haberi üzerine Suudi Arabistan'daki resmi temaslarını keserek derhal Türkiye'ye döndüğünü söyledi. Sabah saatlerinden itibaren hastaneleri dolaşarak yaralıları ziyaret ettiğini belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "10.00'a yakın hastanede sabahtan bu yana ziyarette bulunduk. 250'ye yakın kişi etkilenmiş kişi olduğun biliyoruz. Bunların içinde şu anda hastanede yatan 128 kişi var. Bunların bir kısmı yaralı, bir kısmı hafif yaralı, psikolojik etkilenenler var, aşırı sesten etkilenenler var. 41 hastamız yoğun bakımda yatıyor. Hepsini hayatı tehlikesi yok" diye konuştu.

Yaralı ve yaralı yakınlarının büyük bir dayanışma içinde olduğunu gördüğünü söyleyen Akdağ, "Bütün bu kişiler elbette bundan etkilenmişler ama hepsi bize birlikte olduğumuz, dayanışma duygusu içinde olduğumuz düşüncesini oluşturdu. Yaralıların içlerinde elbette Türk vatandaşları, Suudi Arabistan'dan kişiler var, Afganistan, Özbekistan, Ukrayna'dan var. Hatta bir İsviçre vatandaşı var. Hepsinin ortak duruşu; teröre karşı birlik olmak, dünyanın üstüne çöreklenmiş olan bu lanet anlayışı kovma üzerine idi. Sağlık çalışanlarımızın büyük bir adanmışlık ile yaptığı hizmet. İlk 3 dakikada birinci ambulansımı olay yerine vardı, 10 dakikada 11 ambulansımız olay yerin vardı. Peşinden onlarca ambulans. Gayet iyi bir koordinasyonla İstanbul'a hizmet edebilecek hastanelere yaralılar süratle sevk edildi. Hepsini canla başla sahip çıktılarını gördüm. Hepimize düşen dayanışma ruhu içinde olmak. Bugün birlik dayanışma günü. Biz sağlık camiası olarak teröre karşı dimdik ayaktayız" ifadelerini kullandı.

128 yaralanın hastanelerde tedavi gördüğünü söyleyen Akdağ, bunlardan 41'inin yoğun bakımda olduğunu kaydetti. Kan ihtiyacı ile ilgili olarak yapılan spekülasyonlara da açıklık getiren Akdağ, "Türkiye'de artık kan ihtiyacı ile ilgili hizmetler büyük başarı ile Kızılay tarafından yerine getiriliyor. Uzun seneler boyunca emek verdik. Bu meseleyi geliştirdik ve Türk Kızılayı gerçekten çok başarılı. Vatandaşlar Kızılay'a gidip kan vererek destek olabilir ama böyle durumlarda hastaneler yığılmak, hele hele sosyal medyada paylaşımları, sanki ciddi ihtiyaç var gibi, verilen hizmetleri aksatacak şekilde yoğunluk oluşturmak doğru değil. Kan vermek istiyorsak gideceğimiz yer bellidir. Kızılay'ın kan merkezleri. Vatandaşlarımız sosyal medyadaki bu tür yayınlara aldırış etmesinler. Kulaklarını Kızılay'a, bakanlığa versinler. Bu seferki terör saldırısında bir ihtiyaç yoktu. Çok büyük bir olay olduğunu düşünün ihtiyaç olabilir o zaman da ilan edecek merciler belli" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.