Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin orta gelir tuzağına düşmemesi gerektiğini söyledi.Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret eden Sağlık Bakanı...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin orta gelir tuzağına düşmemesi gerektiğini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin orta gelir tuzağına düşmemesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin yüksek teknolojiye geçmesi gerektiğini söyleyen Müezzinoğlu, "Türkiye orta gelir tuzağına düşmemesi gereken bir ülke. Şu anda geldiğimiz noktada, orta gelir seviyesini yakaladık. Ama üst gelir seviyesine dinamik bir yolculuk yapması gerekiyor. Bizim orta üstü ve yüksek teknolojiye artık güçlü bir geçiş yapmamız lazım" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 150 bin yatak kapasitesi olan Sağlık Bakanlığı’nın, 5 yılda tıbbi cihazları yenileyeceğini söyledi. Müezzinoğlu, "Güçlü bir alıcıyız. Bunu yurt dışından almak yerine yerli üretimi, yerli üretimin avantajlarını, marka değeri oluşturmalıyız. Hemen yakınımızda çok güçlü pazar olabilecek 1 buçuk milyar nüfuslu bir coğrafya var. Onları değerlendirmemiz lazım. Bunun merkezlerinden biri de Bursa olması gerekir. Bu il o vizyonu taşıyor. Otomotiv ve tekstilde katma değeri yüksek ürünlere geçişin de iyi bir şekilde planlanması gerekir" dedi.

Katma değeri yüksek ürünlere geçişte hükümetle iş birliğinde Ar-Ge dinamiklerinin devreye sokulmasının önemli olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Uluslararası vizyonu yakalamak mühim. Dünyadaki bu yarışta Bursa ’ben de varım’ derse Türkiye kazanır, ’bana yetiyor’ derse Bursa’dan önce Türkiye kaybeder. Biz hem Bursa’nın hem Türkiye’nin kazanmasını istiyoruz" diye kaydetti.

Daha Sonra AK Parti ilçe başkanları ile Doburca Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen Müezzinoğlu, helikopterle Çanakkale’ye hareket etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.