Sağlık Bakanlığından “Sandalye Üstünde Tedavi Bekliyor” Haberine Yalanlama

Sağlık Bakanlığından “Sandalye Üstünde Tedavi Bekliyor” Haberine Yalanlama
Sağlık Bakanlığı, basında yer alan “4 Gündür Sandalye Üstünde Tedavi Bekliyor” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

- Sağlık Bakanlığı, basında yer alan “4 Gündür Sandalye Üstünde Tedavi Bekliyor” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, “Bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ‘4 Gündür Sandalye Üstünde Tedavi Bekliyor’ başlığı ile yer alan haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Söz konusu hastamız 29 Ocak 2015 tarihinde komşusu tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil polikliniğine başvurmuştur. Burada, gerekli tetkik ve tedavi işlemleri derhal başlatılmıştır. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra ‘Periferik damar hastalığı’ tanısıyla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilmiştir. Burada anjiyosu yapıldıktan sonra Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortopedi kliniğinde yaralı bacağının cerrahi yöntemle alınması gerektiği hastaya tebliğ edilmiştir. Söz konusu hasta ise cerrahi müdahaleyi reddetmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, hastayla ilgilenilmediği ve 4 gün acil serviste bekletildiği iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, “Hastanın evine gitmek istediğini belirtmesi üzerine Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nce gerekli hazırlıklar yapılmıştır. Bu aşamada hastanın bilgi vermeden hastaneyi terk ettiği görülmüştür” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.