Sağlık Çalışanlarına Saldırı Protesto Edildi

Sağlık Çalışanlarına Saldırı Protesto Edildi
Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Hastanesi’nde görevli 3 güvenlik personelinin hasta yakınları tarafından saldırıya uğramaları protesto edildi.

- Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Hastanesi’nde görevli 3 güvenlik personelinin hasta yakınları tarafından saldırıya uğramaları protesto edildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) ve Tabip Odası üyeleri, hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan Selahaddin Eyyübi Hastanesi’nde görevli 3 güvenlik personeli için bir ayara gelerek basın açıklaması düzenlendi. Selahaddin Eyyübi Hastanesi’nin başhekimlik binası önünde toplanan sağlık çalışanlar, güvenlik görevlilerine yapılan saldırıyı kınadı. Grup adına açıklamayı yapan SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Ramazan Kaval, uygulanmakta olan sağlık politikalarının, her geçen gün karmaşık bir hale geldiğini ifade ederek, sağlıkta dönüm projelerine dikkat çekti. Kaval, "Sağlıkta dönüşüm projesiyle hastaneler işletme, hastalar müşteri ve sağlık çalışanları da hizmet kölesi durumuna getirilmiştir. Müşteri her zaman haklıdır anlayışı, sağlık hizmeti sunanların durumunu daha da zora sokmaktadır. Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü saldırı ve taciz meşru hale gelmiş durumda. Son zamanlarda yaşanan tüm aksaklıkların faturası çalışanlara çıkarılmaya çalışılmaktadır. Hastanelerin acil acil polikliniklerini ve klinikleri basarak fiziksel şiddet uygulayanlara karşı ne yazık ki ciddi bir önlem alınmamaktadır. Hemen hemen tüm sağlık kurumlarında özel güvenlik görevlileri ve polis memurları olmasına rağmen, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakaları önlenemediği gibi artarak devam etmektedir" dedi.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ"

Kaval, açıklamasında dün yaşanan olayı da anlatarak, sağlık çalışanların tedavisinin devam ettiğini söyledi. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin kabul edilemez olduğunu aktaran Kaval, "Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi acil servisine trafik kazası sonucu gelen iki hasta ile refakatçileri acil kapısından girer girmez taşeron firmaya bağlı çalışan güvenlikçi arkadaşlara hakaret ederek darp etmeye başlamışlardır. Güvenlikçi arkadaşlarımızın tüm olumlu yaklaşım ve çabalarına rağmen bu tutum ve davranışları devam etmiştir. Olayda başta güvenlik emekçileri olmak üzere acilde çalışan tüm sağlık çalışanları hakarete uğramış ve 3 güvenlikçi arkadaşımız bıçaklanarak yaralanmışlardır. Yaralanan arkadaşlarımızdan Mehmet Bayram Yaman sırtından yaralanıp Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştır. Bıçak darbesinin akciğerine gelmesi nedeniyle yoğun bakım ünitesinde yatmakta olup, sağlık durumundaki hayati tehlike devam etmektedir. Mustafa Fırat İtmiş arkadaşımız sağ bacağından bıçak darbesi almış, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde tedavisi yapılmaktadır. Mehmet Can arkadaşımız da, kolundan bıçak darbesi almış, tedavisi Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde yapılmaktadır. Biz Sağlık emekçileri olarak, taşeron sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırının tümü sağlık çalışanlarına yapıldığını kabul ediyor ve şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.