Sağlık Çalışanlarına Yeni Haklar Geliyor

Sağlık Çalışanlarına Yeni Haklar Geliyor
Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan personellere yeni hakların geleceğini söyledi.

- Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan personellere yeni hakların geleceğini söyledi.

Öz, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Nacar ile yaptığı görüşme sonrasında 112 çalışanlarına yeni haklan tanınması yönünde kararlar çıktığını ifade ederek, “Ambulans kaskoları tek seferde ve merkezi ihale ile gerçekleştirilecek. 112 personeline yemek parası ve yeni kıyafetler verilecek” dedi.

Uzun süredir yapılan görüşmeler neticesinde 112 çalışanlarının beklediği önemli düzenlemelerin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Öz, “Ambulansların kasko sistemi daha önce düzensiz işliyordu. Bu durum önemli mağduriyetlere yol açtı. Bundan sonraki sistemde kasko ihalesi merkezi olarak yapılacak. Herhangi bir can kaybı durumunda kasko sözleşmesi kapsamında en az 200 bin TL’lik kasko teminat bedeli kasko tarafından karşılanacak” diye konuştu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’nin çalışma koşulları nedeniyle yemek hakkını kullanamayan 112 çalışanlarına yemek ücretinin nakden ödenmesi konusunda girişimlerde bulunduğunu açıklayan Mehmet Öz, bu kapsamda çalışmaların başlatıldığını ifade ederek, “Kıyafetlerin yenilenmesi ve her yıl düzenli şekilde çalışanlara dağıtılması konusunda da çalışmalarımız tamamlandı. 112 çalışanlarına önceki toplu sözleşmede özellikli birim katsayısından faydalanma ve nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırımlı ödenmesi müjdesi vermiştik. Önümüzdeki dönemde çalışanlarımıza yıpranma payı müjdesini vermek istiyoruz. Bu konunun çalışmaları da sürdürülüyor. En kısa zamanda sonuçlanması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen’in toplu sözleşme talepleri arasında yer alan ‘görevi esnasında ve görevi sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit, ailelerinin şehit ailesi ve şehit yakını’ gibi değerlendirilmesi konusunu tekrar gündeme getirdiklerini açıklayan Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, bu girişimler neticesinde Sağlık Bakanlığı’nın konu hakkında bir çalışma yaptığını söyleyerek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müsteşarı ile Sağlık Bakanlığı yetkilileri arasında bu konu ile ilgili bir görüşme yapıldı. Yakın zamanda bu konuda çözüme kavuşacak. Ayrıca, Türkiye’nin en önemli kurumlarından birinin başında olan Genel Müdür Osman Nacar’a, çalışanlara yönelik yaptığı olumlu katkılardan dolayı teşekkür ederek, bunların artarak devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Nacar da, çalışma şartları ve iş güvenliği anlamında insanı merkeze alan çalışma ve tedbirleri önemsediklerini belirterek, bu kapsamda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Acil Sağlık Hizmetleri’nin Bakanlığın en önemli yapılarından biri olduğunu kaydeden Genel Müdür Nacar, hizmetlerin geliştirilmesi, çalışanların iş motivasyonunun ve memnuniyetinin arttırılması amacıyla yetkili sendika Sağlık-Sen’in pozitif katkılarından memnuniyet duyduklarını söyledi.

(Vİ-

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.