Sağlık Koleji Öğrencilerine Teşvik Müjdesi

Sağlık Koleji Öğrencilerine Teşvik Müjdesi
2015-2016 eğitim ve öğretim yılında özel okullarda okuyan öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilecek. Teşvik başvurularının Ağustos ayında yapılabileceğini belirten Özel İzmir Anadolu Sağlık Mes...

2015-2016 eğitim ve öğretim yılında özel okullarda okuyan öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilecek. Teşvik başvurularının Ağustos ayında yapılabileceğini belirten Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kurucu Müdürü Pakize İşçi, "Müracaat edip devletin belirlediği şartları taşıyan öğrencilere 3 bin 750 TL devlet desteği sağlanacak" dedi.

Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okullarda okuyan öğrenciler için hazırladığı ’2015-2016 eğitim ve öğretim yılında özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine ilişkin tebliği’, Resmi Gazete ’de yayımlandı. Tebliğe göre, okul öncesi eğitim kurumlarındaki 20 bin öğrenciye 2 bin 680 TL, ilkokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 750 TL, ortaokuldaki 50 bin öğrenciye 3 bin 750 TL öğretim desteği verilecek. Lise ve temel liselerde eğitim gören öğrencilere ise lise için 3 bin 750 TL, temel lise içinse 3 bin 220 TL teşvik verilecek. Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kurucu Müdürü Pakize İşçi de, teşvikte bu yıl yapılan değişikliklere göre liseye yalnızca yeni kaydolanların değil, 10. sınıf öğrencilerinin de başvurabileceğini vurguladı.

BAŞARIYA KATKI SAĞLIYOR

Yurt genelinde özel okullarda okuyan 230 bin öğrencinin bu teşvikten yararlanabileceğini dile getiren İşçi, başvuruların Ağustos ayında başlayacağını hatırlattı. Puanlamada kriterlere uyan her öğrencinin teşvikten yararlanabileceğini dile getiren İşçi, devletin 3 bin 750 lira tutarında bir teşvik sağladığını söyledi. Hem öğrencinin, hem de okulun dolduracağı teşvik formu ile başvuru yapılabildiğini ifade eden İşçi, "Geçen sene başlayan uygulamayla öğrencilerimizin tamamına yakını bu teşvikten yararlandı. Teşvik alan öğrencilerimiz sınıfta kalmaması şartıyla 4 yıllık lise eğitimleri boyunca devletten teşvik alabilirler. Bu durum öğrencinin başarısını da olumlu yönde etkiliyor. Öğrenci ödüllendirildiğini hissediyor ve daha başarılı oluyor. Bu konuda yapılan çalışmayı çok anlamlı buluyoruz" şeklinde konuştu.

MEVCUT ÖĞRENCİ DE YARARLANABİLECEK

Eğitim ve öğretim desteği puanlama sisteminde bu yıl bir takım değişiklikler yapıldığına dikkat çeken Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Baki Akyüz ise şunları söyledi:

"Bu yıl sistemde bir takım değişiklikler yapıldı. Örneğin öğrencinin anne veya babası Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışıyorsa, bu öğrenciye artı 70 puan katıyor. Disiplin cezası olan öğrencinin ise 100 puanı düşüyor. Geçen sene İzmir’deki özel liselerde 3 bin 724 öğrencimiz bu devlet desteğinden yararlandı. Bu yıl sadece özel okullara yeni kayıt yaptıranlar değil, aynı zamanda 10 sınıfta eğitimine devam eden mevcut öğrencilerimiz de bu teşvikten yararlanabilecek. Bu da öğrencilerimiz için oldukça sevindirici bir fırsat."

ÖZEL İZMİR ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ KURUCU MÜDÜRÜ PAKİZE İŞÇİ,

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.