Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Danimarka’ya Gidecek

Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Danimarka’ya Gidecek
Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kandilli Sağlık Meslek Lisesi Acil tıp Teknisyenliği ve Hemşirelik Bölümü’nden 18 öğrenci Avrupa Birliği ERASMUS+ KA1 Mesleki Eğitim Haraketliliği projesi kapsamında Kronik...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kandilli Sağlık Meslek Lisesi Acil tıp Teknisyenliği ve Hemşirelik Bölümü’nden 18 öğrenci Avrupa Birliği ERASMUS+ KA1 Mesleki Eğitim Haraketliliği projesi kapsamında Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığından Korunma, Teşhis ve Tedavi yaklaşımları konularında araştırma yapmak üzere Danimarka’nın Kopenhag şehrine gidecek.

Kdz. Ereğli Kandilli Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği ve Hemşirelik Bölümü’nden 18 öğrenci Avrupa Birliği ERASMUS+ KA1 Mesleki Eğitim Haraketliliği projesi kapsamında 7 Haziran 2015 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag kentine gidecek. Projede yer alacak öğretmen ve öğrenciler bu gün Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ı makamında ziyaret ederek kendisine bilgi verdi.

Kandilli Sağlık Meslek Lisesi Meslek Dersi öğretmenlerinden Müjgan Yalçın, KOAH hastalıklarından korunma, teşhis ve tedavi yöntemleri ile ilgili Nevşehir İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kandilli ve Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere üç okulla birlikte proje yürüttüklerini belirterek, bu kapsamda Danimarka’ya gideceklerini söyledi. Yalçın konuşmasında “Bu projemizin adı, Kronik Obstrüktif yani halk arasında bilinen adıyla KOAH. KOAH hastalıklarından korunma, teşhis, tedavi ve hastanelerde uygulanan uygulamalar. Bizler bu projeyi üç okul yürütmekteyiz. Koordinatör okulumuz, Nevşehir İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kandilli ve Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere ortak olarak çalışmaktayız. Projemizde toplam 54 öğrencimiz bulunmaktadır. 9 tanede öğretmenimiz görev almaktadır. Kandilli okulu olarak 18 tane öğrencimiz bulunmakta. 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz ATT ve Hemşirelik gurubunda bulunan öğrencilerimizle beraber bu projeyi yürüteceğiz. Projemizin amacı, ülkemizde yıllardır KOAH hastalığı ölüm nedeni sıralamasında dördüncü sırada yer alan bir hastalık olduğunu görmekteyiz. Oysaki Avrupa ülkelerine baktığımızda bu oranın düşük olduğunu görmekteyiz. Buradan yola çıkarak, acaba neden bu ülkelerde düşük oranda araştırmak istedik. Öğrencilerimizle beraber inşallah 6-27 Haziran arasında Danimarka’nın Kopenhag şehrine gidip orada bulunan hastaneleri inceleyeceğiz, orada seminerler alacağız” dedi.

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, önümüzdeki yıllarda Kdz. Ereğli Sağlık Meslek Lisesi’nin koordinatör olacağı bir proje istediğini söyledi. Korkmaz konuşmasında şunları söyledi “Sağlık Meslek Lisesi olması ve sağlığa önem verilmesi açısından önemli bir proje. Neden KOAH hastalığı Türkiye’de fazla, diğer ülkelerde daha az durumda. Bunun nedenini Avrupa’da Danimarka’da öğrenip gelelim, sonra bizde öğreniriz. Önümüzdeki farklı bir projenin koordinatörü sizin olmanızı istiyoruz, diğer iller ve ilçelerle ortak hatta başka kurumlarla da işbirliği içerisinde yapabilirsiniz. Böyle bir koordinatör okul olarak sizden önümüzdeki zamanlarda bir proje bekliyoruz.”

Ziyaretin arından öğretmen ve öğrenciler Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.