Sağlık Provizyonlarına E-devlet Kolaylığı

Sağlık Provizyonlarına E-devlet Kolaylığı
SGK Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar, sağlık provizyon ve aktivasyon sisteminin e-devlet üzerinden yapılabileceğini kaydetti.

- SGK Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar, sağlık provizyon ve aktivasyon sisteminin e-devlet üzerinden yapılabileceğini kaydetti.

SGK Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar, yaptığı açıklamada kuruma gelerek sağlık provizyon ve aktivasyon işlemi yapanlara kolaylık sağlandığını belirtti. Alınan e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılarak sağlık provizyon ve aktivasyonun yapılabileceğini anlatan Acar, şöyle dedi:

“5510 Sayılı Kanunumuzun 60. Maddesine istinaden genel sağlık sigortasından tüm vatandaşlarımız faydalanmaktadır. Ancak sağlık provizyon ve aktivasyon dediğimiz bir sistem var. Sigortalılarımız çocuklarını gösterme konularında kurumumuza gelip sağlık veya taahhüt belgesi veriyordu. Kurumumuz bununla ilgili bir çalışma düzenledi. İnternet üzerinden vatandaşımız hiç kuruma gelmeden kendisi yapabilmektedir. PTT’den e-devlet şifresi alacaklar. Bu e-devlet şifresi üzerinden sistemimiz zaten yönlendirmekte, girişleri kendileri ekran üzerinden yapabilmektedirler. Erkek çocukları 18 yaşını doldurduktan sonra kurumumuza gelerek sağlıktan faydalanmak istediklerini belirtiyorlardı. Öğrenci belgeleriyle ibraz ediyorlardı. Artık gelmelerine gerek yok, sistem üzerinden takip edebilirler. Problem yaşadıkları anda buradaki arkadaşlarla irtibata geçerek zaman kaybına uğramadan işlemlerini hallederler. Yapamadıkları takdirde buraya gelerek yardımcı olabiliriz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.