Sağlık-sen Başkanlığına Yasin Barutçu Seçildi

Sağlık-sen Başkanlığına Yasin Barutçu Seçildi
Sağlık-Sen Adıyaman 4. Olağan Genel Kurulunda Yasin Baratçu, sendikanın yeni başkanı seçildi.

- Sağlık-Sen Adıyaman 4. Olağan Genel Kurulunda Yasin Baratçu, sendikanın yeni başkanı seçildi.

Sağlık Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurula delegelerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya’nın divan başkanlığını yaptığı Sağlık-Sen, 4. Olağan Genel Kurulda ilk olarak mevcut Başkan Abdulkadir Bozan, bir konuşma yaptı.

Abdulkadir Bozan, 2005 yılından beri sendika başkanı olarak görev yaptığını ve bundan sonrada sendikanın bir neferi olarak görev yapacağını söyledi.

Bozan’ın konuşmasının ardından Memur-Sen Adıyaman Temsilcisi Gaffari İzci konuşma yaparak, Memur-Sen Konfederasyonunun yaptığı çalışmalardan bahsederek, sendika olarak her zaman demokrasiden yana onurlu bir duruş sergilediklerini ve Türkiye’nin sorunlarının çözümünde aktif rol aldıklarını dile getirdi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise, Abdulkadir Bozan’ın görevini en iyi şekilde yürüttüğünü ifade ederek, kendisine yeni hayatında başarılar diledi.

AK Parti MKYK Yedek Üyesi Mustafa Alkayış ise, kendisinin Fazilet Partisi Başkanlığı yaptığı dönemdeki sendikalaşma çalışmalarından bahsederek, Memur-Sen’in demokrak tavrından bahsetti.

Alkayış, Türkiye’de sendikacılığın Memur-Sen ile yeni bir boyut kazandığına dikkat çekti.

Dilek ve temenniler bölümündeki konuşmaların ardından faaliyet, denetim ve mali raporun okunmasının ardından raporlar oylamaya sunuldu.

Mevcut Başkan Abdulkadir Bozan’ın aday olmadığı 4. Olağan Genel Kurulda Yasin Barutçu ve Süleyman Akgün başkan adayı oldu.

162 delegenin tamamının oy kullandığı genel kurulda 2 oy geçersiz sayılırken, Süleyman Akgün 54 oy, Yasin Barutcu 106 oy aldı. Yasin Barutçu sendikanın yeni başkanı seçildi. Yasin Baratçu’nun yönetim kurulu listesini Süleyman Tuncel, Ömer Bilen, Remziye Bardakçı, Yakup Çelik, Kadir Fırat ve Suheyla Şengül oluşturuyor.

Yasin Barutçu, kendisine oy veren ve vermeyen tüm delege ve üyelere teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içerisinde görevi yürüteceğini ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.