Sağlık-sen Engelliler Komisyonu Vali Tuna’yı Ziyaret Etti

Sağlık-sen Engelliler Komisyonu Vali Tuna’yı Ziyaret Etti
Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdülbaki Tekin, Sağlık-Sen Engelliler Komisyon Başkanı Harun Uluçınar ve komisyon üyeleri, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

- Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdülbaki Tekin, Sağlık-Sen Engelliler Komisyon Başkanı Harun Uluçınar ve komisyon üyeleri, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, kamu kurumlarında çalışan engelli vatandaşların daha fazla hayatın içinde olduğunu söyledi. Sosyal bir devlet olma yolunda, son yıllarda Türkiye Devleti’nin geçmişe nazaran büyük aşamalar kaydettiğini belirten Vali Tuna, “Şimdi artık engelli vatandaşlarımızda geçmişe göre daha fazla bizle beraber ve hayatın içinde yer alıyorlar. İş hayatında, sosyal hayatta, kültür sanat faaliyetlerinde her alanda onlarla daha çok beraber oluyoruz. Bu bizim için sevindirici bir gelişme” dedi.

Devlet olarak engelli vatandaşların sosyal hayatta karşılaştıkları sorunlarına yönelik ilimizde de çeşitli çalışmaların yapıldığını ifade eden Vali Tuna, “Eskişehir, başka illere kıyasla engelli vatandaşlarımız için yüksek standartta bir şehir. Bu manada Eskişehir’in durumu memnuniyet verici ve takdire şayan. Burada tabi ki engelli vatandaşlarımıza karşı göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı Sağlık-Sen’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının engelli vatandaşlarımız hakkında yapması gereken büyük sorumlulukların olduğunu kaydeden Vali Tuna, sözlerinin sonunda Sağlık-Sen Engelliler Komisyonunun çalışmalarına valilik olarak her zaman destek vereceklerini söyledi.

“Kamu kurumlarında çalışan engelli arkadaşlarımızın sorunlarıyla daha yakından ilgilenmek için böyle bir çalışma başlattık” diyen Sağlık-Sen Şube Başkanı Tekin ise, bu çalışmanın diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını istedi.

Komisyon üyelerini tek tek Vali Tuna’ya tanıştıran Sağlık-Sen Engelliler Komisyon Başkanı Harun Uluçınar da, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurumlarda çalışan engelli arkadaşlarının sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini kaydeden Başkan Uluçınar, “Özel bir ilgi değil, hakkımızla çalışmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

SAĞLIK-SEN ENGELLİLER KOMİSYONU VALİ TUNA’YI ZİYARET ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.