Sağlık-sen’den 112’de Taşeron Alımına Tepki

Sağlık-sen’den 112’de Taşeron Alımına Tepki
Taşeron sisteminin bir insan hakkı ihlali olduğunu belirten Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Sağlık Bakanlığı’nın 112 sistemine getirmek istediği taşeronluğa karşı sahadan, en üst makama k...

Taşeron sisteminin bir insan hakkı ihlali olduğunu belirten Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Sağlık Bakanlığı’nın 112 sistemine getirmek istediği taşeronluğa karşı sahadan, en üst makama kadar her türlü mücadeleyi verdiklerini söyledi.

Sağlık Sen olarak kamuda tek tip istihdamı savunduklarına ve sözleşmeli kamu görevlilerinin kadroya geçmesine öncülük ettiklerine dikkat çeken Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir , ‘’Vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ve 4/C’liler kadro beklerken, Sağlık Bakanlığı’nın acil sağlık hizmetleri için taşeron üzerinden hizmet alımı yapacak olması kabul edilebilir bir durum değildir. Acil tıp teknisyeni ve 112 çalışanı Şube başkanı olarak taşeron ambulans sürücüsü alımının telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağını sistemin içinde yer aldığımızdan dolayı herkesten iyi biliyoruz’’ dedi.

“TAŞERON İNSAN HAKKI İHLALİDİR”

Taşeron şoför alımı teknik şartnamesi ve dayanaklarının henüz netleşmediğini belirten Özdemir, taşerondan vazgeçilmesi için her platformda sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. Taşeron şoför alımının Bakanlık tarafından uygulamaya geçildiği takdirde usulüne uygun olarak her türlü yasal yola da başvuracaklarını dile getiren Özdemir, “Taşeron hizmet alımı bir insan hakkı ihlalidir. Farklı hak ve istihdam modelleriyle sağlıkçıların emeği değersizleştirmektedir. Emeği ucuzlatmak, hizmetin niteliğini ucuzlatmaktır. Sağlıkta böyle bir tasarrufta bulunmaya kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.

BAKANLIĞA ÇAĞRI: “TAŞERONDAN VAZGEÇİN”

Taşeronun gelmemesi için Sağlık Sen olarak sahadan en üst makama kadar her türlü çabayı sarf ettiklerini kaydeden Özdemir, şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı’nın son derece olumsuz sonuçlar doğuracak bu talimatından en kısa sürede döneceğine inancımız tamdır. Bunun yanında taşeronlaşmaya ilişkin hali hazırda bakanlık talimatı dışında genel düzenleyici bir işlem mevcut olmayıp, bahse konu uygulamanın teknik şartnamesi ve dayanakları dahi netleşmemiştir. Bu itibarla, talimatın geri alınması amacıyla her platformda sonuna kadar mücadelemiz devam edecek olup, bakanlık tarafından uygulamaya geçildiği takdirde usulüne uygun olarak her türlü yasal yola da başvurulacaktır. Bakanlığa çağrımız; taşeron eliyle hizmet alımından vazgeçmesi, kadrolu kamu görevlisi alarak, hem işsizliğin azaltılmasına katkı sunmak, hem de hizmet sunumunda kaliteyi yükseltmesi gerekmektedir. Bir kamu görevlisinin görevi başındaki sorumlulukları yasayla belirlenmiş iken, taşeron üzerinden bu hizmeti görenlere yüklenebilecek sorumluluklar ne kadar yerine getirilecektir.’’

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.