Sağlık-sen’den Toplu Sözleşme Reçetesi

Sağlık-sen’den Toplu Sözleşme Reçetesi
Sağlık-Sen Tokat Şube Başkan Yardımcısı Muhterem Kurt, toplu sözleşme taleplerini reçete ile açıkladı.Tokat Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Tokat Şube Başkan Yardımcısı Muhte...

Sağlık-Sen Tokat Şube Başkan Yardımcısı Muhterem Kurt, toplu sözleşme taleplerini reçete ile açıkladı.

Tokat Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Tokat Şube Başkan Yardımcısı Muhterem Kurt, 3 Ağustos’ta 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına toplu sözleşme masasına oturacaklarını hatırlattı. Toplu sözleşme müzakerelerinin adalet ve hakkaniyet temelinde sonuçlanması dileğiyle sözlerine başlayan Kurt, “Türkiye genelindeki il teşkilatlarımız ve on binlerce üyemizin katılımıyla 81 ilde hastane önlerinde de kamuoyu ile paylaşıyoruz. Sadece taleplerimizi paylaşmak için değil, kahpece pusularla şehit edilen askerlerimizi, polislerimizi dualarla anmak, sağlık çalışanlarını kaçıracak, ambulanslara ve sağlık kurumlarına saldıracak kadar vahşileşen terör saldırılarını telin etmek için toplanıyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tabandan tavana işleyeni istişare süreçleri ile hazırladığı, biraz sonra açıklayacağımız toplu sözleşme taleplerimizin, 74 milyon ülke insanının duyarlılığını ve desteğini hakkettiğini buradan açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum” dedi.

Bugüne kadar sergilenen duyarsızlığı Kamu İşveren Kurulu’nun yakalandığı bir hastalık olarak gördüklerini ifade eden Kurt, “Devletin en tepesinin, Cumhurbaşkanımızın talimatına rağmen iki yıl da yıpranma payı hakkını vermeyen bürokrasinin emek hazımsızlığı yaşadığını düşünüyoruz. Bu yüzden toplu sözleşme masasına sağlık çalışanlarının Kamu İşveren Kurulu için hazırladığı bu reçeteyi götürüyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.