Sağlık-sen’den Yeşilay Haftası Açıklaması

Sağlık-sen’den Yeşilay Haftası Açıklaması
Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı.Yeşilay’ın 1-7 Mart tarihleri ülkemizde kurulduğunu...

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

Yeşilay’ın 1-7 Mart tarihleri ülkemizde kurulduğunu ve her yıl bu tarihler aralığında Yeşilay Haftası’nın kutlandığını belirten Arslan, “Yeşilay Haftası’nın amacı, insan sağlığına zararlı olan alkol, uyuşturucu, sigara gibi maddeler hakkında toplumu bilinçlendirmek ve bu maddelerin kullanımını önlemek için çalışmalar yapmaktır” dedi.

Arslan, uyuşturucu denildiğinde esrar, afyon, kokain, LSD gibi uyuşturma özelliği olan maddelerin akla geldiğini ancak, yapılan araştırmalara göre; alkollü içkiler ve uyuşturucuların insanda zamanla alışkanlık yaptığını söyledi. Arslan, "İçki ve uyuşturucu maddeler kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi maddi manevi kayıplara da neden olmaktadır. İçki ve uyuşturucu kullanımı aile ve toplum düzenini bozar. Ayrıca; sağlığa da zararlıdır ve çeşitli hastalıklara da neden olmaktadır. Her gün bir sürü cinayet, hırsızlık, gasp, trafik kazası içki yüzünden olmaktadır. Sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir toplum olma gayretiyle atılan adımların önünde engel teşkil etmemesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin her türlü zararlı alışkanlık ve bağımlılıktan korunarak, üretken ve güçlü bir toplumun parçası olabilmeleri, madde bağımlılığı olan yetişkinlerimizin de bağımlılıklarından kurtularak sağlık kalitesi yüksek bireyler olabilmeleri için yapılan mücadelelerin başarıya ulaşmasını arzu ederek Yeşilay Haftası’nı kutlar sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.