Sağlıkçılar Hac Sınavı İçin Ter Döktü

Sağlıkçılar Hac Sınavı İçin Ter Döktü
Kütahya’da, 2015 yılı hac organizasyonunda görevlendirilecek sağlık personeli seçimi için, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kütahya İl Müftülüğü gözetiminde test sınavı yapıldı.Kütahya’ da yapılan sınava...

Kütahya’da, 2015 yılı hac organizasyonunda görevlendirilecek sağlık personeli seçimi için, Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kütahya İl Müftülüğü gözetiminde test sınavı yapıldı.

Kütahya’ da yapılan sınava, hacca sağlık personeli olarak görev almak için Kütahya ve Eskişehir’den müracaat eden adaylar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan 2015 yılı hac organizasyonu sağlık grubu soru kitapçıkları başkanlık görevlisi bir kurye ile getirildi.

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı Veysel Kükrek, Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Biltünkü ve Kütahya Halk Sağlığı Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürü Yüksel Altuğ’dan oluşturulan sınav icra komisyonu tarafından yürütülen test sınavına bölge illerden ebe, hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni, laboratuvar, tıbbi cihaz tamir, röntgen, anestezi ve diş teknisyenleri, eczacı kalfası, hastanelerde servis hizmetlerinde fiilen hastabakıcı veya hizmetli olarak görev yapan personel ile sterilizasyon hizmetlerinde görev yapan toplam 229 kişi katıldı.

Adaylara toplam 50 adet soru soruldu. Bunlardan 35’i Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 15’i de sağlık alan bilgisi soruları soruldu.

Yapılan test sınavında başarılı olanlar, daha sonra Diyanet işleri Başkanlığı’nca belirlenecek yer ve tarihte mülakata katılacakları belirtildi. (EFE)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.