Sağlıkla alakalı doğru bilinen yanlışlar

Sağlıkla alakalı doğru bilinen yanlışlar
Zaman zaman kulaktan dolma bilgilerle hem etrafımızdaki insanların sağlığını hem de kendi sağlığımızı tehlikeye atabiliyoruz.

Zaman zaman kulaktan dolma bilgilerle hem etrafımızdaki insanların sağlığını hem de kendi sağlığımızı tehlikeye atabiliyoruz. Ancak size söylenen sağlıkla alakalı bilgilerin doğruluğunu hiç durup düşünmüş müydünüz? İşte sizlere sağlıkla alakalı doğruluğuna kesin olarak inandığınız yanlışlar…

saglikla-alakali-dogru-bilinen-yanlislar-8409953.jpeg

Kahverengi şeker daha sağlıklı

Kahverengi şekerle beyaz şeker arasında sağlık açısından hiçbir fark yoktur. Kahverengi şeker, içerdiği su miktarından dolayı beyaz şekere göre çok az miktar daha tatsızdır. Sonuç olarak ikiside şekerdir ve fazla tüketimi halinde sağlık sorunlarına neden olabilir.

saglikla-alakali-dogru-bilinen-yanlislar-8409955.jpeg

Alkol beyin hücrelerini yok eder!

Alkol vücut sağlığı açısından genel anlamda tehlikelidir. Ancak direk olarak beyin hücrelerini öldürmesi gibi bir etki söz konusu değildir.

saglikla-alakali-dogru-bilinen-yanlislar-8409956.jpeg

Sinir hücreleri kendini yenilemez ve tekrar oluşamaz

Sinir hücreleri yok olur gerçeği doğrudur. Fakat tekrar oluşmaz tanısı kesinlikle yanlıştır. Beynin aynı bölgelerinde oluşamasa bile farklı bölgelerinde tekrar türeyecektir.

saglikla-alakali-dogru-bilinen-yanlislar-8409957.jpeg

Yetişkinlerin günlük uyku ihtiyacı 8 saattir

 

 Her bünyenin yorulma düzeyi eşit değildir. Bu durumda İhtiyaç duyulan uyku kişiden kişiye değişiklik gösterecektir. Uyku saati fazlalığı veya eksikliği insan sağlığını olumsuz yönde etkiler.

saglikla-alakali-dogru-bilinen-yanlislar-8409958.jpeg

Antibiyotikler mikropları öldürür   
          

Antibiyotikler vücutta var olan bakterileri öldürür. Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardaki virüsler,  antibiyotik tedavisiyle iyileşmeyebilir. Bu sebeple her hastalığınızda bilinçsizce antibiyotik ve ilaç tüketiminden vazgeçin.

saglikla-alakali-dogru-bilinen-yanlislar-8409959.jpeg

Şeker ve tatlı tüketimi çocukların hiperaktif olmasına neden olur

Fazla şeker yemekle hiperaktifiliğin hiçbir alakası yoktur. Çocuğunuzun fazla şeker tüketmesi dişlerinin normalden fazla çürümesine neden olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.