“Sağlıklı Yaşamak İçin Havanı Koru” Toplantısı

“Sağlıklı Yaşamak İçin Havanı Koru” Toplantısı
İnegöl Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iş birliğiyle “Sağlıklı Yaşamak İçin Havanı Koru” konulu seminer düzenlen...

İnegöl Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iş birliğiyle “Sağlıklı Yaşamak İçin Havanı Koru” konulu seminer düzenlendi.

Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, 30 Mart’ta İnegöl’ün Büyükşehir’e bağlanması ile ciddi uygulamalara geçildiğini söyleyerek, “Kendi elimizle kirlettiğimiz unsular var. Bunların başında da hava geliyor. Hava kirliliğinden hepimiz şikayetçiyiz. Sadece hava kirlenmiyor, bunun suya ve toprağa da zararları var” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanvekili Esra Eser ise İnegöl’ün Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dâhil olması ile birlikte çalışmalara başladıklarını kaydederek, “Çevreye verdiğimiz olumsuzlukların bizim sağlımızı da etkilediğini görmemiz gerekiyor. Ortak hareket etmeliyiz. El birliği ile çalışmalıyız” diye konuştu.

Yaklaşık 2,5 aydır İnegöl’de denetimler yaptıklarını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Kimya Mühendisi Aras Kaplan ise, “Diğer ilçelerde bizim kapsamımızda olmasına rağmen İnegöl’e öncelik vererek her iki günde bir buraya denetimlere geldik. Denetimler sırasında İnegöl’de sis olayına çok sık rastladık. Hakikaten çok sis alabilen bir yer. O da İnegöl’ün topografik özelliğinden dolayı olabilir. Hava kirleticiler partiküller, kükürtlü maddeler, organik maddeler, azotlu maddeler, karbonmonoksit ve halojenler olarak ayırabiliyoruz. İnegöl ilçemizde en çok kirlilik sınırlarının üst sınırlara ulaşması sağlayan kirlilik türü partikül madde. İnegöl’de en çok bu rastlanıyor. Bunun diğer bir adı tozluluk. Tozluluk ister doğal, ister yapay nedenlerden kaynaklansın görüş mesafesini daraltan, güneş ışınlarının yönünü değiştiren, insan, hayvan sağlığına olumsuz etki yapan bir kirlilik türüdür” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.