Şahin, Festivale Katılanları Ödüllendirdi

Şahin, Festivale Katılanları Ödüllendirdi
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “9. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı konuklara kente özgü ürünlerden oluşan hediyeler verdi.

- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “9. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı konuklara kente özgü ürünlerden oluşan hediyeler verdi.

Şahin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, Rusya, Endonezya, KKTC, Kamerun, Romanya ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen halk oyunları dans topluluklarına, festivalin önemi ve düzenlenme amacını anlattı.

Anadolu coğrafyasında muhteşem bir bereket ve hazine olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: “Akdeniz ve Mezopotamya’nın güçlü toprakları var. Güçlü bir tarihi, güçlü bir geleneği ve güçlü bir geçmişi var. Bunu bugün aramızda olan bütün kardeşlerimizle beraber bunu yarınlara taşımamız gerekir. O yüzden bunu yarınlara taşıyacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu bakımdan biz Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak ben ve arkadaşlarım bu bakış açısını çok önemsediğimiz için sizleri böyle bir araya getirdik. Gaziantep’in değerleri, fıstığı, toprağı, sanayisi, arkeolojisi, yemeği, türküsü, folkloru, zılgıtını ve bütün kültürünü size anlatmak ve burada bizimle beraber bunu yaşamanızı çok önemsediğimiz için davet ettik.”

Bütün dünyanın bu tür organizasyonlara ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Şahin, gözyaşı, savaş, kaos, istikrarsızlık gibi nedenlerin bu coğrafyada her geçen gün arttığını belirtti. Özellikle gençlerin daha güzel bir dünya için çok çalışması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Huzurun, barışın kalkınmanın arttığı bir dünya için yapılacak çok işimiz var” dedi.

Festivallerin kardeşlik, birlik, beraberlik duygularını güçlendirdiğini aktaran Şahin, herkesin çocuklar ölmesin, analar ağlamasın diye mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Şahin, Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali için gelen yerli ve yabancı konuklara, Gaziantep’e özgü ürünlerden oluşan hediyeler takdim ederken, misafirlerden kendi ülke ve illerine özgü hediyeleri verdi.

ŞAHİN, FESTİVALE KATILANLARI ÖDÜLLENDİRDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.