Şahinbey Belediyesi Meclisi Toplandı

Şahinbey Belediyesi Meclisi Toplandı
Şahinbey Belediyesi’nin 2013 yılı içerisinde yaptığı hizmetlerle halkın takdirini topladığını ve başarılı bir yıl geçirdiğini ifade eden Şahinbey Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Aydıngüler, inşallah 2014 yılı içerisinde her alanda daha fazla hizmet

- Şahinbey Belediyesi’nin 2013 yılı içerisinde yaptığı hizmetlerle halkın takdirini topladığını ve başarılı bir yıl geçirdiğini ifade eden Şahinbey Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Aydıngüler, inşallah 2014 yılı içerisinde her alanda daha fazla hizmet yaparak, başarılı bir yıl geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Şahinbey Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı 2. Oturumu Şahinbey Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Aydıngüler başkanlığında yapıldı. Gündeme alınan 10 maddenin 8’i komisyonlardan geldiği şekli ile kabul edilirken, gündem dışı olarak gündeme alınan Şahinbey Köyünün Şahinbey Mülk Mahallesi olarak değiştirilmesi maddesi ise teklif karar usulü kabul edildi. Şahinbey Belediyesi meclisinde ayrıca 2013 yılı faaliyet raporu yapılan görüşmeler ardından oy çoklu ile kabul edildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şahinbey Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Okutan, “2013 yılı sonu itibarı ile 817 bine ulaşan nüfusuyla büyüklükte Türkiye 3’ncüsü olan Şahinbey ilçesine hizmet amacıyla çıkılan yolda 5’nci yılımızı tamamlamış bulunmaktayız. Geriye dönüp baktığımızda beş yıllık sürede başarılması mümkün görünmeyen, onlarca yılda yapılamayan hizmetlerle dolu geçen başarılı bir çalışma tablosu görüyoruz. Bu başarılarının verdiği gurur ve mutlulukla ileriye daha umutlu bakıyoruz. 2013 yılı faaliyet raporunu incelediğimizde, Türkiye'de örneğine pek rastlanmayacak bir şekilde 5 yıl boyunca belediye bütçesinin katlanarak arttığını ve 5 yıl boyunca yaklaşık yüzde 100 oranında bir denk bütçenin gerçekleştiğini, görüyoruz. Bu durum belediyemizi kurumsal ve dinamik bir yapıya kavuştuğunu göstermektedir. Ayrıca 2009 yılında 92 milyon TL olan bütçemiz 2013 yılında 510 milyona çıkmıştır. 2014 yılı tahmini bütçemiz ise 750 milyon TL'ye çıkmıştır. Bu bütçenin yüzde 80'i yatırım bütçesi olarak Türkiye'de bir ilk olmuştur. Faaliyet raporunu incelediğimiz de yol, kaldırım, park gibi Belediyecilik hizmetleri dışında sosyal belediyecilikte ve insana yapılan yatırımda çok büyük ilerleme kaybettiğimizi vurgulamak istiyorum. İlçemizde 2009 yılından önce faaliyet gösteren müze ve sosyal tesis sayısı 11 adet iken, 2009 yılından sonra 52 yeni tesis yapılmış bu sayı 63'e çıkmıştır.2013 yılında sosyal tesislerde toplam 64 bin 761 kişi çeşitli branşlarda eğitim görmüştür. Bu durum belediyemizin insana verdiği değeri açıkça göstermektedir. Faaliyet raporunda göze çarpan önemli bir noktada kentsel dönüşümde ulaşılan başarıdır.2013 yılında ilçemizde yaklaşık 25.414,92 m2 yüz ölçümünde 580 adet bağımsız bölüm, yaklaşık 25 milyon TL ödenerek kamulaştırılmıştır. Bu kamulaştırmaların tamamı yakın kısmı anlaşma suretiyle yapılmış, halkımız mağdur edilmemiştir. Yapılan bu kentsel dönüşümler, çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu ilçemizin çehresini değiştirmiş ve değiştirmeye devam etmektedir. Bu başarıda emeği geçen başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen değerli meclis üyelerine ve kıymetli belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum”dedi.

Gündemde görüşülecek madde kalmadığından 2 Mayıs 2014 Cuma Günü saat.15.00’de yeniden toplanmak üzere dağıldı.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ MECLİSİ TOPLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.