Sahte içki davasında büfeciye 25 yıl hapis istemi

Sahte içki davasında büfeciye 25 yıl hapis istemi
İstanbul'da bir kişinin ölümüne ilişkin 2 sanığın yargılandığı "sahte içki" davasında savcı, sahte içkiyi sattığı öne sürülen büfecinin "olası...

İstanbul'da bir kişinin ölümüne ilişkin 2 sanığın yargılandığı "sahte içki" davasında savcı, sahte içkiyi sattığı öne sürülen büfecinin "olası kastla ölüme sebebiyet" vermekten 25 yıla kadar hapsini talep etti.

İstanbul'da geçtiğimiz yıl yaşanan sahte içki facialarına ilişkin Serdar Milyoner isimli şahsın ölümüne ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Metin Şahin ve Nihat Bahadır hazır bulundu. Müşteki Celalettin Milyoner'in katılmadığı duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

ALKOL ZEHİRLENMESİNDEN HAYATINI KAYBETTİ

Serdar Milyoner'in şüpheli Metin Şahin'in işletmeciliğini yaptığı büfeden aldığı içki aldığı aktarılan mütalaada, Milyoner'in bu içkiyi içtikten sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı anlatıldı.

Adli Tıp Raporuna göre maktul Milyoner'in metanol (alkol) zehirlenmesinden hayatını kaybettiği ifade edilen mütalaada, büfe işletmecisi Metin Şahin'in olası kastla ölüme sebebiyet vermekten 20 yıldan 25 yıla kadar hapsi talep edildi.

Diğer sanık Nihat Bahadır hakkında da olası kastla ölüme sebebiyet vermekten dava açıldığını hatırlatan savcı, Bahadır'ın bu suçu işlediğine dair cezalandırmasına yeterli her türlü şüpheden uzak delil elde edilemediğini aktardı. Mütalaada sanık Bahadır hakkında bu nedenle beraat ve tahliye kararı verilmesini istendi.

Mütalaanın ardından söz alan sanık Şahin'in avukatı Kadir Kartal, esas hakkındaki savunmalarını yapmak için süre talep etti. Nihat Bahadır'ın avukatı Sevim Özer ise savcının mütalaasına katıldıklarını belirterek müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA

Ara kararını açıklayan mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Sanık Metin Şahin hakkındaki tutukluluk kararını oy birliği ile alan mahkeme Nihat Bahadır hakkındaki kararı ise oy çokluğu ile aldı. Oy çokluğu ile alınana karara Mahkeme Başkanı Erol Ceylan muhalefet şerhi koyarak Bahadır'ın tahliyesi yönünde oy kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.