Sakarya Heyeti Bafra'da İncelemelerde Bulundu

Sakarya Heyeti Bafrada İncelemelerde Bulundu
Samsun'un Bafra ilçesini ziyaret eden Sakarya’nın Kaynarca İlçe kaymakamı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Zeynur Özerdem ve beraberindeki heyet Bafra tarımı hakkında bilgi aldı.

- Samsun'un Bafra ilçesini ziyaret eden Sakarya’nın Kaynarca İlçe kaymakamı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Zeynur Özerdem ve beraberindeki heyet Bafra tarımı hakkında bilgi aldı.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde sebze üreticileri birliği kurmayı hedefleyen heyet Bafra'da Sebze Üreticiler Birliği’ni de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldu.

Bafra'ya gelen Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin ve beraberinde Belediye Başkanı Zeynur Özer, Ziraat Odası Başkanı Cevdet Ünal, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Özdemir Öğretmenevi’nde Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Ziraat Odası başkanı Sait Karagöl, Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Şahin ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular.

Daha sonra tarım arazilerine gezen heyete Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl ve Sebze Üreticileri Birliği yöneticileri eşlik etti. Ovada tarlaları gezen heyet, kışlık sebzeler hakkında bilgi aldı. Bafra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, “Bafra Ovamızda kışlık lahana, kırmızı lahana, beyaz lahana, karnabahar, brokoli gibi ürünleri yetiştiriyoruz. Bu üretimimiz Türkiye üretiminin aşağı yukarı yüzde 25'ine denk geliyor. Bu ürünleri ikinci ürün olarak yetiştiriyoruz. Ya buğday peşine lahana dikmek suretiyle veyahut da kavun karpuz, domates gibi ürünleri erken hasat edip onun yerine ekiyoruz. Ovamızda iki ürünü aynı yıl içerisinde alma şansına sahibiz” dedi. Ovada kışlık sebzeleri gezen heyet Bafra Hali’nde de incelemelerde bulunarak fiyatlar hakkında bilgi aldı.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde sebze üreticileri birliği kurmayı hedefleyen heyet Bafra'da Sebze Üreticiler Birliği’ni de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin yaptığı açıklamada, Biz ilçemizde Sebze Üreticiler Birliği kurma çalışması için buradayız. Burada güzel bir örnek olduğunu öğrendik. Belediye Başkanımız, Ziraat Odası Başkanımız, Muhtarlar Derneği Başkanımız ve muhtarlarımızla Bafra'yı ziyaret ettik. Çok güzel örnekler gördük. Özellikle Bafra'nın Türk tarımında özellikle sebzecilik alanında önemli yeri olduğunu duyuyorduk ama gördük bu da bize gurur verdi. Şunu gördüm: Burada çiftçilerimiz bilinçli bir tarım yapıyorlar. Özellikle iyi tarım konusunda örnek bir ilçemiz. Bu da bize ümit verdi, mutluluk verdi. Biz Bafra'nın çiftçisinin, sivil toplum örgütlerinin tecrübesiyle de kendi ilçemizde çiftçimize destek vermek için geldik. Bundan da faydalanacağımızı ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özer ise, "Bafra gezimiz çok yararlı oldu. Bizde yalnızca lahana var. Burayı gördükten sonra ben çok sevindim. Özellikle Türk tarımı açısından Bafra çok gelişmiş. Burada bize gösterilen alakadan dolayı da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Heyete rehberlik eden Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl şunları kaydetti: “Bölgemizi misafirlerimize gezdiriyoruz. Bölgelerinde sebze üreticileri birliği kurma girişimleri varmış. Kendilerini bilgilendiriyoruz, gezdiriyoruz. Biz örnek olduğumuz için Türkiye genelinde ilkleri yapıyoruz. 2007 yılında birliğimiz kurduk. Biz genel başkanımızın da desteğiyle il tarım, ilçe tarım, üniversitemiz ile koordineli olarak çalışmalarımız devam ediyor.”

Sakarya Kaynarca heyeti Kuş Cenneti’ni ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

SAKARYA HEYETİ BAFRA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.