Sakarya Nehri Kıyısına Dökülen Atıklar Hakkında Açıklama Yapıldı

Sakarya Nehri Kıyısına Dökülen Atıklar Hakkında Açıklama Yapıldı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sakarya Nehri kıyısına dökülen tehlikeli atıklar konusunda başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile Çev...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sakarya Nehri kıyısına dökülen tehlikeli atıklar konusunda başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından sürdürülen çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, vatandaşları çevrenin korunması konusunda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Vardar, “Büyükşehir Belediyemiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından atık yönetimi konusunda yerinde incelemeler yapıyor; gerekli tespitlerimizi kayda geçiyoruz. Tehlikeli atık olarak değerlendirilen malzemelerin bertaraf edilmesinde yetkili kuruluş olan İzaydaş ile de görüşüyor, bu malzemelerin bertarafını profesyonel ellere teslim ediyoruz. Çevre ve insan sağlığı için tehlike arz eden yanıcı, yakıcı, kanserojen, patlayıcı, tahriş edici zehirli atıklar konusunda çalışmalarımız kararlılıkla devam ediyor” diye konuştu. Türker Vardar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Tehlikeli atıkları lisanslı araçlarla kaldırılarak, bertaraf edilmek üzere İzaydaş’a gönderiyoruz. Böylece insan sağlığı açısından ciddi sorunlar oluşturabilecek bu maddelerde olası riskleri asgari seviyelere indiriyoruz. Bu konuda değerli hemşerilerimizden de destek bekliyoruz. Çevre ve insan sağlığını tehdit edebilecek bir olumsuzlukla karşılaşan vatandaşlarımız Alo 153 Çözüm Masası, Alo 181 Çevre Hattı veya Büyükşehir Belediyemiz 444 40 54 nolu hattı arayarak taleplerini bizlerle paylaşabilirler. Bertarafını sağladığımız atıkların kim veya kimler tarafından çevreye bırakıldığı konusunda da gerekli incelemelerimiz sürüyor. Daha yaşanabilir bir çevre ve çok daha güzel bir Sakarya için ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Tüm çalışmalarımızda gerçek başarıyı yakalayabilmek birlikte hareket edebilmek ile mümkün. Unutmayalım ki, çevreye yapılan yatırım, geleceğe atılan büyük bir adımdır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.