Sakarya Teknokent Büyümeyi Sürdürüyor

Sakarya Teknokent Büyümeyi Sürdürüyor
2010 yılında faaliyete geçen Sakarya Teknokent A.Ş. istikrarlı bir şekilde büyümeyi sürdürüyor.2010 yılında faaliyete başlayan ve genç bir Teknokent olan Sakarya Teknokent A.Ş. her geçen gün başarılar...

2010 yılında faaliyete geçen Sakarya Teknokent A.Ş. istikrarlı bir şekilde büyümeyi sürdürüyor.

2010 yılında faaliyete başlayan ve genç bir Teknokent olan Sakarya Teknokent A.Ş. her geçen gün başarılarıyla adından daha çok söz ettirmeye devam ediyor. Kuruluşunun üzerinden sadece 5 yıl geçmesine rağmen, Sakarya Teknokent kuruluş yatırımının 2.5 katı civarında (yaklaşık 25 milyon TL) Ar-Ge satış geliri elde ederek ülkemiz Ar-Ge ve İnovasyon eko-sisteminin lokomotif bir paydaşı olduğunu ispat etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2013 yılında ülkemizdeki 52 teknokent içerisinde en yüksek performansa sahip 4. Teknokent unvanını alan Sakarya Teknokent, 2014 yılında TÜBİTAK-TEYDEB 1513 kapsamında 10 milyon TL destek almaya hak kazanan toplam 5 Teknoloji Transfer Ofisinden (TTO) birini bünyesine kazandırdı.

Türkiye Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) yönetim kurulu üyesi olan Sakarya Teknokent, bu yılın Mayıs ayında Uluslararası Bilim Parkları ve İnovasyon Alanları Derneğine (International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP)) tam üyelik hakkı kazandı. Yüzde 94 doluluk oranı ile öne çıkan Sakarya Teknokent, Sakarya 1. OSB ile imzalamış olduğu protokol kapsamında 1. OSB içerisinde 4 bin m2 kapalı alana sahip, şube binası çalışmalarına ve mevcut yerleşkesi içerisinde de 4 bin 500 m2 kapalı alana sahip ek bina yapımına başlamış durumda.

Sakarya Teknokent, bünyesinde 2013 yılında kurulan ve 2014 yılında TÜBİTAK’tan 10 milyon destek alan ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi, 3’ü doktora derecesine sahip toplam 11 deneyimli kadrosuyla uluslararası standartlarda TTO hizmeti veriyor. Kurulduğu günden bu yana Ar-Ge/inovasyon/yenilik yönetimi, proje yönetimi, AB projeleri ve proje yazma konularında birçok eğitim/bilgilendirme faaliyeti yapan ADAPTTO, toplam 728 akademisyenle yüz-yüze görüşmeler gerçekleştirmiş, 120 civarında akademik projenin hazırlanmasına doğrudan veya dolaylı destek sağlamış, 60 civarından patent başvurusu gerçekleştirmiş, toplam bütçesi 4 milyon TL’yi aşan 30 üniversite-sanayi işbirliği projesini kontrat altına alarak başlatmış ve ön kuluçka/kuluçka programlarını hayata geçirdi.

ADAPTTO ayrıca Güney Kore Chungham National University TTO ile işbirliği anlaşması imzalamış, bu çerçevede biri profesör olmak üzere 2 Güney Koreli araştırmacıyı Sakarya Üniversitesi’ne getirdi. Gelen Güney Kore’li Prof. Hyun Soo Lim, Sakarya Üniversitesinde Medikal Cihazlar Araştırma ve Geliştirme Merkezini kurma çalışmalarına halen devam ediyor. AB projeleri kapsamında ise İtalya’dan Politekniko Teknik Üniversitesi/TTO ile Erasmus+ çalışmaları, APRE/Roma ile Horizon2020 ve Londra/PEERA ile TTO işbirliği görüşmeleri sürdürülüyor.

Sakarya Teknokent’in ve ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisinin bu başarılarının artarak devam edeceğini vurgulayan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK’a ülkemize ve üniversitemize sağlamış oldukları katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ar-Ge inovasyon ekosistemimizin 2023 vizyon hedefleri doğrultusunda Sakarya Üniversitesi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız. Üniversite olarak 2023 vizyonuna benimseyerek, ülkemizin kalkınması konusunda bu tür çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz” diyerek teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.