Sakarya’da Ambulanslar İki Yılda 35 Kazaya Karıştı

Sakarya’da Ambulanslar İki Yılda 35 Kazaya Karıştı
Sakarya Valiliği, yaptığı araştırma sonucunda, kentte hizmet veren ambulansların son iki yılda 35 kazaya karıştığını, bu kazalarda iki kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin yaralandığını açıkladı.

- Sakarya Valiliği, yaptığı araştırma sonucunda, kentte hizmet veren ambulansların son iki yılda 35 kazaya karıştığını, bu kazalarda iki kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin yaralandığını açıkladı.

2013 yılında 14, 2014 yılı Eylül ayı sonuna kadar da 21 olmak üzere toplam 35 kazaya karışan ambulanslarda 2 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Kazalarda büyük çoğunlukla sebebin, sürücülerin gerek düzyolda ve gerekse kavşaklarda geçiş üstünlüğüne sahip ambulanslara geçiş hakkı vermemesinden kaynaklandığı tespit edildi.

Trafik güvenliğinin bütün toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Trafik kazalarının yalnızca polisiye yöntemlerle önlenmesi mümkün değildir. Herkes trafik kurallarına uyma alışkanlığını kendi güvenliği için istemeli ve buna inanmalıdır. Trafik kurallarına uymak her insanın hem kendisine hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur. Özellikle herhangi bir nedenle yaralanan acil hastalarımızı bir an önce hastaneye yetiştirmekle görevli ambulanslara yol vererek aslında araca değil, bir hayata yol verdiğimizin bilincinde olmalıyız. “Ambulansa yol ver, bir hayatı kurtar” sloganıyla, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, saygı ve hoşgörü çerçevesinde belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.